Sista april

Jag är förkyld så jag bestämde mig för att fara hem till mamma och vila upp mig så jag kanske hinner bli frisk innan praktiken. Alltså har jag inte gjort så mkt spännande idag, käkat smörgåstårta var väl det roligaste ikväll :P

Idag var även sista skkoldagen innan praktiken och jag är skiträdd! Alltså lilla Ida ska åka tåg själv från Östersun till Halmstad, det är typ genom nästan hela Sverige. Jag ska även byta tåg i Sundsvall och Stockholm, jag kan alltså hamna vart som helst!
Sen är jag rätt nervös för att va där också med tanke på att jag kan så lite om trav, men detlöser sig nog. Även att jag inte kommer ha så mkt att hitta på när jagär ledig med tanke på att jag inte känner nån där, men är det nån som är i Halmstad då och vill hitta på nåt så är det bara att höra av sig :P

Näe nu ska jag sova och tänka på hur jag ska överleva tågbytet i Stockholm natti natti


Ett tag sen

Ja nu var det faktiskt ett tag sen jag skrev, men jag har inte haft nån lust faktiskt.
Just nu håller jag på att tvätta massa kläder så allt ska va rent tills jag far på praktik, det börjar verkligen närma sig nu. Jag börjar bli riktigt nervös faktiskt, fast det är mest för resan dit, jag ska byta tåg flera gånger så med tanke på hur bra jag är på sånt så kan det mkt väl bli så att jag hamnar på nåt annat ställe ;P

Vi hade även uppvisning på skolan för nå åttor idag. Det gick bra för mig att hoppa men för Sanna gick det lite sämre. Otello var en röv när han hoppade och hon flög av och tydligen vart det hjärnskakning, stackarn! Hoppas det blir bra snart iaf.

Nu ska jag dra till stan och hämta mitt SIM-kort som äntligen har kommit, så nu kommer jag äntligen kunna ta kontakt med omvärlden :D Jag hade även tänkt dra å sola en svän innan :)


Trevlig kväll

Jag for till Sanna idag när jag hade slutat. Det var skoj att umgås med henne, det var länge sen vi gjorde det på riktigt liksom. Men nu ska det bli ändring på det.
Hon var iaf snäll och gjorde pannkakor till mig, eller ja hon gjorde ju till sig själv också men :P Det var iaf jättegott :)
Efteråt var vi duktiga och gick en sväng, mycket prat blev det iaf. Vi träffade även på Cornelia på Granngården :)
Det är så underbart väder nu så man vill ju typ aldrig gå in, det var tillochmed varmt när jag gick hem vid halv tio, jag älskar verkligen sommar :D

Onsdag

Dagen började lite jobbigt eftersom bussen som jag brukar åka på morgonen aldrig kom och alla som stog och väntade på den gick iväg när jag kom dit. Eftersom jag inte har nån telefon heller så kunde jag varken kolla vad klockan var eller höra av mig till nån. Tydligen hade bussen gått sönder och nästa buss kom åtta minuter i sju och fem minuter i sju går Ås-bussen från stan. Men tror ni inte att stjärnan hann?! Jo det gjorde jag. Duktigt!

Efter lunch for jag och gjorde stallet åt Marielle, och utan telefon hade jag ju lite problem med hur jag skulle kunna veta vad klockan var så jag gjorde så att jag tog med mig väckarklockan. Lite bökigt att rida runt med en väckarklocha i fickan men bättre än inget ;P Det kändes inte så snyggt iaf. Man tager vad man haver heter det väl :D

Bra dag

Dagen började med sovmorgon, alltså en bra start. Sen tog jag en promenad till stan för att bli hämtad av Jenny och hennes mamma som körde oss till skolans stall. När vi kommer dit så får vi reda på att det bara är vi två som ska rida, och våran ridlärare bestämmer sig för att vi ska hoppa när vi nu ändå är så få, det var underbart :)  Och dagens trevligheter slutade inte där, det gick även super när jag red. Det kändes som att jag kom upp lite ur min svacka och det var underbart. Jag fick även rätt mkt beröm för min sits och så, det måste jag nog tacka Marre för som har hackat på mig för minsta lilla. Det är verkligen det som behövs för att det ska ske en förändring.
När jag sen kom hem drog jag ut på en liten joggingrunda, första för i år. Det har bara inte blivit av förut, men det var riktigt skönt att komma ut igen. Det kommer nog bli snart igen :)

Fast and furious

Vilken underbar film alltså :D Vanligtvis brukar alltid uppföljarna bli sämre och sämre men dom här filmerna kan inte bli sämre. Snygga bilar och jävulskt snygga killar, det går alltså inte att misslyckas ;P Jag blev iaf på mkt bättre humör efter att ha sett den så det kändes riktigt bra efteråt. Härligt också att jag och Pernilla träffades lite, vi träffas typ aldrig även fast vi bor så nära nu :P
Jag säger bara det, tänk att få ha en Vin Diesel i sängen ;P


Mums ;)


Nere..

Jag förstår inte hur man klarade sig utan mobil förut alltså.. Jag är helt nere pga det här nu, jag vet inte vad jag ska göra. Jag ska iaf försöka muntra upp mig med att gå på bio med min älskade Pernilla ikväll, hoppas det känns lite bättre efter det.

Död

Död åt den här dagen kan man säga... jag har tappat min mobil nånstans i stan så jag kommer nog aldrig få se den mer. Det är alltså därför det är lite svårt att få tag på mig. Jag ska till polisen på måndag å se om nån kan ha hittat mobilen, fast det tvivlar jag verkligen på.. Jag får väl beställa ett nytt kort och använda min gamla mobil... 


Idag

Det första vi skulle hitta på idag var att fara ut och rida barbacka en sväng. Jag red tjockisKarminja, men när mamma skulle kasta upp mig så gick det lite för fort så jag ramlade ner på andra sidan. Haha, det var ju lite skoj.

Men resten av turen gick fint, Karminja var pigg som vanligt.


När vi sen kom tillbaka gick vi å kikade på lamm som vi har fått i förrgår och igår morse, dom är jättesöta :D



Ett tacklamm som föddes igår morse.


Bagglammen som föddes i förrgår.

Vi håller även på att spela domino nu, och gissa vem det var som vinner då! ;P
Jo mästerspelaren Ida Ring ;D Haha Mamma och Pernilla har inte en chans!


Ny frisyr

Idag fick jag äntligen bort allt det slitna i mitt hår, underbart :)

Innan jag klippte mig:



Efter:




Plus att jag även var hos doktorn idag och han sa det jag inte ville höra... jag har migrän. Ja, han skrev ju ut nån medicin då så det kanske går över fortare, förhoppningsvis.

14 april

Idag tog jag och letade fram lilla cykeln och tog mig ner till U-fors för att hälsa på min älskade Ellinor. Det var trevligt, inte för att vi gjorde så mkt men. Ellinor gjorde smarriga chokladbollar faktiskt, egentligen så säger jag inte chokladbollar men det är nog inte så smart och skriva nåt annat här. 
Efter middagen tog jag min cykel igen för att åka till stallet och kika på när Ellinor hade hoppträning. Hon och lilla Spirre var jätteduktig :) Jag blev väldigt sugen på att vara med bara, jag hade ju faktiskt tänkt å va med på Tezza men jag hade inte riktigt råd just nu. Jag vart väligt besviken när jag märkte det, men det lär ju gå fler tåg. 

Imorrn ska jag iaf klippa mig, jag måste fråga frisören hur hon tycker att jag ska ha det för jag kommer ju ändå aldrig kunna bestämma mig själv. Jag ska även till doktorn sen också och kolla vad som kan vara fel med mitt huvud, hoppas det inte är migrän bara. Fast mamma säger ju att hon är nästan säker på att det är det, men jag vill verkligen inte ha det. Jaja, det visar sig väl.
 

Tatuering

Okej nu sitter jag och kikar efter nån snygg tatuering också, jag ska ju tatuera mig när jag fyller arton. Jag har bestämt mig att det ska va en svart tribe i svanken men mer vet jag inte riktigt. Jag hittade två snygga som jag skulle kunna tänka mig:



och



Har nån nåt fler förslag så vill jag gärna höra :) 


Ström

Nu har jag kommit hem till Ström, eller jag kom hit igår kväll. Pappa var så snäll att han kom å hämtade mig i stan, eller jag tror att det var så att han inte orkade sitta uppe och vänta till halv tolv, då bussen skulle komma.
Just nu sitter jag bara och tar det lite lugnt. Jag funderar föresten på att skaffa lugg, tror ni juag skulle passa i det? Jag hatar sånt här, jag får alltid sån ångest när jag ska klippa mig, jag kan aldrg bestämma mig om hur jag vill ha det.

Morgon

Alltså kan man bli nåt annat än på bra humör när man kommer in i stallet på morgonen och alla hästar är jättegoo?! Det tog lång tid att täcka alla hästar idag eftersom alla ville kramas så mycket :)


Kolla in Cosmos, det går inte att göra annat än att le när man ser han :)

Påskafton

Vilket underbart väer det har varit idag! Det var riktigt skönt att kliva upp i morse när solen lyste in i fönstret.
Jag började dagen med att jobba lite med sötoponnyerna :) Man kan inte bli annat än på bra humör av att kliva in i stallet å se dom.
När jag hade jobbat klart på förmiddagen for jag hem och tvättade, hela fem maskiner. Jag tror att jag har blivit en hemmafru eller nåt.
Jag satte mig även ute i solen och pluggade till travprovet, riktigt skönt.
Efter att jag hade varit och tagit in hästarna så for jag hem å gjorde en ansiktsmask och tog en lång dusch, och nu sitter jag här å kikar på Robinson och ska snart se film å dricka en kopp te.


Ida, när jag tagit in henne.

Långfredag

Idag var det att kliva upp tidigt å gå till stan för att ta bussen till travet. Det känns som att det va ett tag sen jag jobbade där nu, jag har ju jobbat på vålbacken en del så.
Dagen började inte så jättebra faktiskt. När jag håller på att täcka alla hästarna så hör jag att det smäller inne hos sparris, när jag kikar in där ser jag att hon ligger där på rygg upp mot väggen. Hon har alltså lullat fast sig mot väggen. Jag skyndar mig att hämta ett grimskaft för att dra i hennes ben och jag försökte dra fram henne i grimman så hon skulle kunna resa sig och efter mycket om och men så kom hon till slut upp, och jag blev riktigt lättad. såna gånger är det inte så skoj att vara själv i stallet.
Ja, efter det blev det ju inte bättre direkt. Då kom Madde in och sa att allt skulle va klart halv tio, för då skulle Wången komma och låna nå boxar. Klockan var ju alltså nästan halv nio då jag fick veta det. Det vart alltså rätt så brådis, jag skulle ju ut med alla hästar, mocka och spåna nio boxar, sopa stallgången och byta vatten i nio hinkar på en timme! Jag sprang kan jag säga. Men jag var precis klar när dom kom, och då kände jag mig riktigt duktig :)

När jag sen kom hem så fortsatte jag att vara effektiv och städade HELA lägenheten, skitfint blev det.

När jag sen skulle tillbaka och ta in hästarna så följde min älskade Marre med :D Vi drog en snabbis på donken innan vi for till stallet. Även att Marre drog med sig en mössa fylld med knäckebröd och sill xD

Vi gick runt lite på körfältet å kikade lite och hittade tillslut en liten karusell, den var jätterolig och gick asfort! Då vart vi lite yr ;P


Marre på karusellen :D

Skärtorsdag

Efter att veterinären hade varit och kollat på Karminja, vaccinerat och kännt på hennes mage. Han sa att han tyckte att han kände nån spark, jättespännande. Ja, alltså efter det så for vi till stan och mamma bjöd mig på kinamat. Vi käkade buffé och jag tror inte att jag har varit så mätt nån gång, och när man väl har fått i sig all mat så kommer det efterrätt. Det var nästan så att man rullade därifrån. Men det är ju så gott då det är det värt :)

Jag kom även just på att det är söndagstrafik på bussarna imorrn och jag ska ju jobba på travet, så jag måste alltså gå in till stan imorrn bitti. Min rygg var inte så sugen på det faktiskt, men det är bara att bita ihop. Jag får ju pengar iaf :P

God morgon

God morgon alla solstrålar :) Jag är på bra humör, även fast jag vaknade tidigare än jag hade planerat, har ont i ryggen och det är helt solfritt ute. Men idag får mamma vara min solstråle :)
Idag ska vi antagligen ut å rida en sväng och sen ska veterinären komma och kika lite på Karminja, hon börjar bli riktigt tjock nu.
Sen ska vi nog bara ta det lugge resten av dagen, tills ikväll då jag och mamma ska käka på kina i stan :) Mums.
Just nu sitter jag å kollar på Simon som springer runt och är jättebråkig, det ser typ ut som en jättedammtuss som flyger förbi ibland. Jättesöt är han.

Ost

På mikrobiologin idag, sista lektionen ever btw, så var vi i mejeriet  på rösta och gjorde ost. Jag har iaf kommit på att det inte är nåt jag vill göra i framtiden! Alltså det var riktigt tråkigt att stå där och kika på nån stålbytta men nån mjölkblandning i, och sen gå in i ett illaluktande rum för att tvätta ostar. Alltså seriöst, tvätta ostarna! Men det mesta av osttillverkningen bestog nog av att diska och tvätta händerna, som Jenny sa efter ett tag "Jag tror att jag har tvättat bort allt skinn på mina händer nu", riktigt sant faktiskt :P Men det var ju iaf fina kläder vi hade på oss där, mössorna som vi även var tvungen att stoppa in allt hår i var nog det bästa.
Fast det allra bästa på lektonen var nog att käka osten :D Alltså inte den som vi gjorde för den är klar om typ sex månader eller nåt :P


Så här snygga var vi när vi gjorde ost :D


Fint väder

Ja, idag var det riktigt fint väder :) Vi va på travet hela dagen idag, fast vi körde inget för vi ville hellre sitta ute i solen å mysa. Men vi var ut med Rulle på en promenad iaf, det tyckte han va mys.
Även att Helen skulle försöka lära mig att dricka kaffe, för jag var så trött. Men det gick inte så jättebra, det är ju så jäkla äckligt!

Inte gott!

Sen for jag ut och red Surre med Anna och Sigge, det var riktigt härligt för Surre var en snäll pojke idag.
Men det var inte Ofelia sen kan jag säga. Eller jag, först och främst är hon ju ingen pojke så där sprack det ju på en gång då, men hon var inte speciellt snäll heller. Vi red på ridplanen och från början så gick det väl ganska bra faktiskt, bara några små bocksprång å så. Men sen kom det nån liten islänning som hon ville va dum mot och då blev jag arg och drog till hon med spöt och då reste ho sig, även fast hon hade inspänning så hon inte skulle kunna det. Det var inte lilla stegringen heller för jag tror att det var nära att hon slog runt. Men jag flög iaf, och var bergis på att jag skulle få en liten pålle över mig men det klarade jag mig iaf undan. Det gick ju ganska bra iaf, jag tappade andan en sväng och slog i ryggslutet rätt bra, gruvar mig för hur det kommer kännas imorrn :P Haha men jag lever ju iaf :D

Dålig dag

Ja, hela den här dagen har gått dåligt kan man säga. Började med att jag vaknade och var jättetrött, även fast jag hade sovit sen typ nio igår.
Sen höll vi på att missa bussen.
När vi kommer till stallet märker jag att jag har glömt mina ridstövlar.
Det gick inte så bra på provet, tror jag.
Det gick dåligt på ridningen.
Jag ville slå Pegasus när jag skulle tränsa han för jag fick inte ner huvet på han.
Surre ville inte riktigt va med mig från början av vårat fina ridpass.
När jag kom hem ville datorn inte vara mín vän.
 
Men nu sitter jag å myser i soffan, med Marielle. Jag tror nog att det inte kommer gå så dåligt resten av dagen, eller kvällen kanske man säger. Jag måste ju kunna sitta stilla i soffan och sen gå å lägga mig utan att nåt dåligt ska inträffa. 
Hoppas iaf ;P


Karuso var iaf söt innan vi skulle rida :) 


Senare

Nu har jag kommit hem till lägenheten å sitter i soffan och myser med Marre. Jag är riktigt trött alltså, gick å la mig typ fyra inatt och vaknade några gånger i morse av att Oliver la sig på mitt huvud.
Nr jag och pappa kom till stan idag gick vi runt på jula ett tag, rätt länge faktiskt. Jag förstår inte hur man kan va så intresserad i alla jobbprylar faktiskt. Fast jag hittade lite skojiga saker på bilavdelningen som jag vill ha när jag har skaffat bil. Bl.a. en Ed Hardy bilklädsel, den va skitfrän.
När vi var färdiga där så bjussade pappa mig på pizza, det va underbart. Nu har jag försökt plugga en del till provet imorrn, jag hoppas att lite har gått in iaf, även fast jag är sä jävulska trött.
Idag blir det att sova tidigt iaf, jag kan nog inte va vaken så jättelänge till nu faktiskt.


Lite snygga detaljer man kunde köpa, men dom kanske skulle ha planerat lite
bättre hur dom skulle hänga upp dom ;P

Söndag

Igår va en skoj dag. Den började med att jag fick sova länge, och det är ju alltid lika underbart. Men när jag väl hade vaknat så drog jag och pappa ner på byn å fikade och så, jag åt en räkmacka, det var riktigt smaskens.
Sen gjorde jag faktiskt klart min mikrobiologiuppgift, som jag skickade in idag.
Sen kom Marielle hit till stora Ström, för att hänga med på dansgalan. Det var faktiskt riktigt skoj, massa folk. Jag dansade även typ tre gånger, det var iaf mer än vad jag hade panerat. Jag träffade även massa folk som man inte träffar så ofta nu för tiden, det va riktigt skoj.

Idag ska jag faktiskt få skjuts in till stan, av pappsen. Jag blev glad när jag hörde det, jag hatar å åka buss :P Sen ska jag följa pappa på jula å sen ska vi käka nånstans i stan.


Idag

Rätt härlig dag. Käkade jättegod mat å sen for jag å Sanna till stan. Vi gick runt å kikade lite affärer, det var faktiskt rätt länge sen jag gjorde det. Jag köpte iaf en mascara, 2000 calorie. Sen gick vi å fikade också, det var jättemys. Jag åt en biskvi, det är nog nåt av det godaste som finns.
Sen gick jag och satt mig på bussen till ström, jag sov en fälförtjänt sömn. Det var riktigt underbart. När jag sen kom fram hit gick jag å hälsade på min lilla söta Ellinor. Vi träffas inte så ofta nu för tiden så det va riktigt skoj å se henne.
Sen kom pappa med sina dåliga pappaskämt, som man bara måste skratta åt för att dom är så dåliga. Det var iaf härligt att komma hem och käka en riktig middag vid ett köksbord. Sen har det faktiskt blivit mest plugg på kvälle, jag känner mig riktigt duktig faktiskt. Jag har snart gjort klart min smittskyddsplan till mikrobiologin, riktig fin blir den. 
Jag är även jätteglad att jag fick träffa min söta lilla kisse :)

 
Min älskade Oliver

Skola

Nu sitter jag på skolan å slöar. Vi hade bara en lektion idag, eftersom vi var på exteriörbedömning en söndag så är vi ledig två hästkunskapslektioner. Så nu har jag bara suttit och lyssnat på varför man ska rösta och så. På samhällen håller vi alltså på och förbereder oss för valet som är i sommar, verkligen skitintressant när jag är född så otroligt tidigt på året (december) så jag får ju inte ens rösta då. Fast jag är ganska glad över det eftersom jag är så otroligt ointresserad av sånt där.
Nu sitter jag iaf här å väntar på att det ska bli lunch, jag hade tänkt tatta på den innan jag drar till Ström. Sen blir det nog ganska mkt plugg resten av dagen, för att försöka få tillbaka kontrollen lite. Fast det finns en risk att jag somnar på bussen men det får jag ta då.

2 april

Ja, det förra inlägget skulle ju va ett gulligt litet aprilskämt, kom aldrig på nåt bättre. Jag hade iaf tänkt att skriva ett till inlägg senare, med dom berömda orden "april april". Men det glömde jag helt enkelt bort så det vart inge skoj :P

Idag hade vi även våran sista dansträning innan uppvisningen som är v. 18. Vi körde igenom dansen rätt många gånger så jag tror faktiskt att det kommer gå rätt bra, förhoppningsvis.

Jag fick även reda på att det snart är klart med min praktik, det kändes skönt att få veta. Jag ska alltså till Petri Puro i Halmstad. Han är travtränare och tränar bland annat Commander Crowe, som har vunnit nästan alla lopp han har deltagit i. Jag börjar bara bli ganska nervös över några saker. För det första så har jag aldrig kört ett varmblod, och ska jag åka tåg så kommer jag antagligen virra bort mig antingen i Stockholm eller i Göteborg. Jag är ju inte direkt känd för mitt goda lokalsinne kan man säga. Jaja, det kommer iaf bli riktigt skoj och jag längtar mycket.


Commander Crowe

RökMarre

Alltså, jag kommer gående i korridoren på skolan idag och känner en välbekant doft. Jag förstog bara inte vad den gjorde på skolan...
När jag sen gick förbi ett hörn ser jag Marre som sitter i ett fönster å röker på! På skolan!! Det va så jävla fränt, att hon vågade liksom. Hon är verkligen min idol nu alltså! :D


Bildbevis på coolMarre :D

RSS 2.0