Slödag

Den här dagen har jag bara umgåtts med mig själv. Har varit lite tråkigt faktiskt men det är säkert nyttigt. Det hade iaf mamma sagt.
Jag har lyckats plugga lite och handla lite mer mat, men resten av dagen har jag varit väldigt inaktiv. Jag skyller på förkylningen, då får man vara inaktiv, eller man tillochmed ska vara inaktiv.

Kvällen avslutades med en myskväll med mig själv, te för min onda hals och die hard för själen. Jag förstår inte hur den kan göra mig på så bra humör varje gång, även fast jag sett den minst hundra gånger!

 

 

 


Utgång

Ja, jag gick och la mig halv nio i onsdags för att jag skulle orka med både skola och sen utgång på torsdagen, jag har ju dragit på mig världens förkylning så det finns inte så mycket ork till övers.

Jag kände mig faktiskt väldigt pigg hela dagen igår och det blev riktigt lyckat på kvällen men förfest hos Tessan (det borde bli en standard) och sen stocken, där många från klassen samlades och dansade som bara den!

Självklart hände det massa däremellan också men jag orkar inte gå in på alla detaljer, jag kan kanske nämna att jag iaf lyckades ramla med cykeln. När jag stod still. Bra gjort Ida!

Idag är en slödag så nu sitter jag hoss Tessan och försöker roa mig medans hon och Gabbi sover. Det var meningen att jag också skulle sova för jag behöver det verkligen men jag får sån hosta av att ligga ner så jag gav upp efter ett tag.

Förvirrad?

Hur kan man tappa bort en tub med remouladsås, helt nyinköpt också! 
 
Jag var alltså tvungen att äta fiskpinnar med ris... tråkigt, det är ju såsen som är god.


Helg

Ursäkta att jag inte uppdaterat så bra men jag har varit hos Sanna hela helgen och har haft annat för mig än att blogga.

Vi har varit i stallet, ätit god mat, passat barn (vilket vi var väldigt dålig på), varit i stockholm (vilket vi också var väldigt dålig på), fikat och haft det allmänt mys.


Igår när jag skulle hem kunde det blivit katastrof med tanke på att tanten i luckan vid tunnelbanan sa fel tåg till mig, för att komma till tågstation, så jag hamnade vid globen och fick ta ett annat tåg tillbaka för att komma fram på station samma tid som mitt tåg skulle gå så jag var beredd att köpa en ny biljett (väldigt arg var jag med), men jag kikade en snabbis på skärmen där alla avgångar står och tro det eller ej men mitt tåg var fem min försenat så jag sprang som en tok och hann.
Då var jag glad!

Jag var dock väldigt besviken på att jag inte ens såg kloben när jag trots allt stog på den hållplatsen.


Mkt plugg

Nu känns det att det är på allvar, jag pluggar matte i stort sett all min lediga tid känns det som och ändå hinner man inte ikapp. Vi har så många lektioner och efter varje så får man typ hundra tal att räkna tills nästa gång.

Idag hade vi två lektioner efter varandra vilket också betyder att vi fick två gånger så mycket att göra, så efter lunchen när jag hade ett hål så pluggade jag matte tills vi började fysiken, och tro det eller ej men det var räknestuga på dagens fysiklektion.

Vi gick faktiskt lite tidigare från den lektionen för att vårat träningspass började kl. fem, då lektionen slutade men det var verkligen värt det för det är så skönt att köra slut på sig fysiskt när man är helt slut i huvudet.
När vi var färdiga satt vi kvar och bastade ett tag och nu är jag hemma och ska försöka orka gå ut och hämta en väska och packa inför min weekend hos Sanna. Jag längtar!

Friskis och svettis

Äntligen blir jag medlem! Jag kommer bli vältränad!

Okej, jag vet att jag har sagt det förut, men mina förhoppningar dör aldrig.

Jag tar snart min cykel (är fortfarande överlycklig att jag fick tag på den) till Gabbi för att möta upp henne och Tessan innan det bär av mot friskis.
Idag ska vi på något jympapass som Gabbi tyckte var bra och sen ska vi avsluta med bastning, jag älskar verkligen både att träna och basta så det här blir en bra kväll!


En annan bra sak jag gjort idag var att boka tåg till Sanna för att spendera hela helgen där, vi ska ha det så mysigt!

Jag saknar min babe en massa!


Matte

Jag har egentligen sovmorgon till kvart över ett idag men eftersom jag är så otroligt ambitiös så klev jag upp kl 8 för att plugga.
Det känns som att jag har blivit galen för detta skulle aldrig hänt förut!

Men jag vet inte om jag får ut så mycket av det med tanke på att jag just börjat på kapitlet vi nyss hade, jag kom lite efter på det, men det känns verkligen som vi inte ens gått igenom det för jag får fel hela tiden och då vet jag inte vad som är fel så då är det bara att släppa det och gå vidare till nästa tal, där det händer samma sak.

Tur att det är räknestuga på skolan idag så jag kan få lite hjälp.


My head is a mess!


Släktmiddag

Jag blev bjuden på en liten släktmiddag idag, den var faktiskt rätt liten för det var två kusiner till min mamma och deras två barn.
Mammas kusin ringde alltså mig i förmiddags och sa att han ville bjuda mig på middag idag för att mammas andra kusin och hans son skulle komma ner och även dom bli bjudna på mat.

Det roliga är att jag aldrig träffat någon av dom tidigare så det kändes lite konstigt att åka dit utan t.ex. mamma, men jag var duktig och jag hoppas att dom inte tycker att jag är konstig bara.

Det tog även ungefär ett halvår att hitta men det kanske ni förstog själva.

En avslutande fråga också: Varför är det så svårt att vika ihop en karta?

Att dela boende

Jag är inte så förtjust i att dela lägenhet med någon jag inte känner, vi träffas inte så ofta heller så det har inte blivit att vi lärt känna varandra än.

Vårat handfat och toaletten har varit rätt smutsigt nu ett tag och igår kände jag att jag inte fixade att ha det så längre så jag städade lite, hon jag bor med var inte hemma då.

Jag blev glad i morse när jag vaknade och såg den här på spegeln:



 

 


Jag har en cykel!!

I förrgår svarade jag på ännu en annons och cykeln fanns kvar! Jag skyndade mig på bussen och åkte ner till centralstation där snubben med cykeln mötte mig och cykeln blev min!
Den är knappt använd så jag är väldigt nöjd!
Efter att jag hade köpt den så åkte jag till tessan för att kolla på idol, bara för att jag kan åka vart jag vill, när jag vill och betala ingenting.

Igår använde jag den mycket, jag cyklade först till skolan, sen till Gabbi för en fika (mys), sen hem för att göra mig iordning, sen tillbaka till Gabbi och vi cyklade till någon förfest i Flogsta och sen cyklade vi till Snerkes och festade lite och sen cyklade vi till donken innan det bar av hemåt.

Nu behöver jag ju inte passa någon buss när jag är ute utan kan åka hem när jag vill, och det är underbart!



Världens längsta bussresa

Jag började åka tjugo i sju och var framme hos Tessan vid åtta och det är inte alls långt dit.
Uppsalas alla studenter med ögonbindel, människor som inte vet vart dom ska, människor utan pengar på busskortet och människor som letar plånboken i en halvtimme åkte samma buss som mig.
När jag sedan är i stan och ska byta buss står jag på fel sida av vägen och kommer inte över när jag ser min buss komma till hållplatsen och sedan åka från hållplatsen innan det slår om till grönt.
Summering av detta: jag måste ha en cykel, bums!

Men efter att ha klarat denna pers sitter jag nu och myser hos Tessan med henne och Gabbi, får se hur jag tar mig till skolan imorrn också eftersom dom cyklar och tydligen inte jag.

Ny vecka

Ja, nu är det tredje veckan på mitt basår och det börjar kännas lite att det är på allvar nu för tempot trappas upp alltmer. Men än tror jag att jag har lite kontroll iaf.

Gårdagens händelse var att jag och Stina lånade Gabbis och Tessans cyklar och åkte ner på stan när vi hade ett hål och på hemvägen har jag turen att få en trollslända i ansiktet som gör att jag inte ser nåt plus att jag blir skitskraj eftersom jag hatar småkryp, poängen är iaf att jag cyklar rakt in i Stina som cyklar ut en bit på vägen innan vi vurpar. Det blev lite blåmärken på ben och fot och jag fick greja lite med Tessans cykel ett tag för att sedan kunna cykla vidare.
Det var antagligen straffet för att jag brutit mot mitt eget löfte, att inte köpa något mer den här månaden (jag hade just köpt två linnen och ett skärp).

Det hände föresten idag igen, att jag handlade alltså. Och nu sitter jag här med migrän vilket antagligen är dagens straff (jag köpte ett armband och ett nagellack).

Jag sa till Tessan och Gabbi idag att om dom ser mig vara påväg att köpa nåt mer den här månaden får dom säga till mig! (jag såg föresten ett par underbara skor idag, som jag verkligen "behöver" ;) )

Nu väntar jag bara på att idol ska sluta så jag kan se det på tv4play, jag har ju ingen antennkabel.

Slöhelg

Jag har varit hos Tessan hela helgen och vi har inte gjort nåt vettigt alls!

Gabbi har varit där på kvällarna så då har vi kikat på film, käkat tacos och färgat mitt och Tessans hår. Mer har inte hänt och det har varit riktigt skönt för jag har blivit svinförkyld och hade nog inte orkat hitta på nåt äventyrligare ändå.

Nu är jag trött och ska sova för imorrn börjar jag kvart över åtta och jag vill helst att förkylningen ska ha gett sig lite tills dess.

Hoppas ni har haft en rolig helg!


Party

I onsdags var det middag på norrlands nation och efter det gick jag, Tessan och Stina ut. Vi satte oss först på orvars men när jag skulle köpa cider var det först slut och senare, när dom fyllt på, funkade inte kortläsaren. Då blev vi lite lej och Stina gick hem så jag och Tessan gick ut för att kika efter lite folk. Vi hamnade efter ett tag på en annan nation där en klass hade nollning och skulle samla poäng så vi ställde upp lite, vi kramade dom, jag gick skottkärra med en av killarna och en av dom fick vända oss uppochner.

Efterv det hamnade vi på ytterligare en nation och märkte att det endast var ekonomer där, som hade en egen nollning. Efter ett tag gick vi tillbaka till norrlands och dansade.


På skolan på torsdagen var det någon tävling mellan alla grupper i klassen så vi gick runt mellan tolv stationer med olika uppgifter, matte, kemi, fysik, biologi och samarbetsövningar.
Eftersom våran grupp var så otroligt bra så hamnade vi självklart på delad första plats och vann en påse surskallar (godis), eller en halv då eftersom den andra gruppen fick resten, men det räckte gott för den var gigantisk!


På kvällen drog vi till stockholms nation som hade klubb. Vi tänkte va taktiska och kom dit kl sju för dom börjar inte ta inträde förrän kl nio men när vi har stått i kön i kanske en kvart stoppar dom insläppet. Det var långt ifrån fullt där och det var riktigt kallt i kön! Efter två timmar blev vi tillslut insläppta och fick betala inträde i alla fall. Men efter vi tinat upp och fått lite alkohol i oss hade vi i stort sett glömt det och hade jätteskoj.


Idag var jag så trött att jag trodde jag skulle avlida så efter dagens enda lektion, fysik, åkte jag hem och sov.
Nu har jag just vaknat och duschat och ska snart åka till Tessan för jag, hon och Gabbi ska ha myskväll och färga hår! Riktigt behövligt just nu, myskväll för att jag är så sliten och färga hår för att det börjar bli så skabbigt.


RSS 2.0