Jobb

När jag vaknade idag var jag hel säker på att jag skulle till skolan, men som tur var kom jag på att jag skulle till travet. Det gick bra med det vanliga jobbet, bara att det inte finns nåt spån så det känns hemskt att dom måste stå på den där lilla, men det är inget jag kan göra nåt åt :/
Sen skulle jag va med å hjälpa till på Guldkursen. Dom är duktiga på å köra så jag fick åka med bara, jag satt stel som en isbit å längtade in i värmen hela tiden för det va så jäkla kallt. Men jag var duktig tycker jag, kändes lite konstigt bara att hjälpa barnen med selningen, liksom det jag frågar om när vi har travlektionerna på skolan.

Sen när jag äntligen hade slutat så for jag till Sanna som hade varit så söt å lagat middag, kebab, till mig. Å inte nog med det, hon hade gjort äppelkaka också. Hon är ju underbar hon :)

Nu är jag så trött att jag inte vet vart jag ska ta vägen så nu blir det sängen!!

Kväll

Nu är jag hemma från stallet å sitter i soffan å myser med en avokado, vad kunde man förvänta sig ;P
I stallet gick det inte riktigt så bra som det ska. När jag skulle ta in hästarna så försöker Musse springa igenom tråden när jag skulle gå in med en annan häst. Jag fick alltså stå ute i kylan å laga den där tråden, men så bra som jag är så gick det ju som en dans. När jag sen skulle ta ut Athena ur andra hagen så kommer Ida som en kanonkula å tränger sig förbi oss och springer ut. Som tur var så sprang hon bara till höbalarna i stallet så det va ju ingen fara. Busiga hästar det där :P

Fredag

När vi hade sluat idag va jag med på Sannas mattelektion, matte D. Ja, jag kände mig ju inte smart iaf. Jag tror att jag bara störde Sanna. Men när det till slut var över så for vi in till stan å fikade på Törners, mums. Jag åt en jättesmaskens kladdkaka, som jag tyckte att jag var värd efter att ha varit med på matte D.
Nu ska jag bara va hemma i typ en halvtimme till å sen ska jag till travet å ta in pållarna.


Ridning

Idag har det varit en heldag i stallet och det har varit riktigt skoj :) Först va vi ute å tömkörde Tackel å Grane. Jobbigt var det, att srtinge efter en häst i massa ojämt plogad snö. Men det va riktigt skoj. Fast Grane ville inte riktigt göra som jag ville, han skulle ha huvet mit mig istället. Men han vart glad sen när dom fick ut å pulsa i djupsnö. Fast Marielle å Jenny fick lite problem, dom gjorde allt för att lyckas va kvar uppe på skaren ;P



Grane och Marielle i djupsnön

Efter lunch så skulle vi rida, men eftersom våran ridlärare var borta så fick vi rida utan lärare. Jag red Vegard å han är underbar, ganska tung å så men det är skoj att jobba med. Jag tränade iaf lite skänkelvikningar ås å, från början gick det typ inte alls men dom sista gick faktiskt riktigt fint. Sen var vi så duktiga att vi komponerade ihop ett kadriljprogram på tio minuter, å Fredrik gav oss godkänt på det.

Efter skolan följde jag med Marielle å hjälpte henne i stallet, eller som Marielle kallade det, att slava. Jag red iaf Pegasus å som jag har konstaterat förut så är jag inte så populär hos Marielles hästar på nå vis, helt plötsligt när vi travade i skogen och Marielle började galoppera med Surre framför oss så fick Pegasus nå ryck å började hoppa runt å sparka så han träffade Annas häst, som var bakom mig. Det vart ingen skada på honom om tur var men jag vart lite orolig när jag hörde smällen. Sen gick han bara å lät som en gris å var allmänt småirriterad på mig bara ;P Men han är söt iaf. Sen skulle Marielle ut å rida Ofelia men hon var inte på nå sånt humör iaf, när dom skulle av gården så sparkade hon bland annat på en lyktstolpe så den slocknade.

Snart kommer Marielle hit också å ska hållamig sällskap i natt, det blir mysigt ;P

Trött

Jag är riktigt trött, skulle kunna sova nu! Egentligen skulle jag behöva läsa på till ridprovet vi har imorrn, men det går inte. Mina ögon svider så jag kikar på simpsons istället ;P Men jag har ju iaf fått lite gjort, jag har gjort klart frågorna till häst å stallskötseln och så har jag bytt sänklader. Det är nog det härligaste som finns, att sova i nytvättade sängkläder. Jag hade faktiskt planerat å städa hela lägenheten men sängkläderna var ju iaf nåt.
Imorrn ska jag iaf följa Marielle å rida nån av hennes hästar å sen ska hon sova hos mig, det blir skoj :)

Hemma

Nu är jag alltså i ström igen :) Känns skönt å slappa lite, som vanligt är jag väldigt trött :P

Just nu sitter jag bara å drömmer om praktik å sommarjobb, vissa tycker nog att jag är orealistisk men jag tänker iaf försöka. Känns ju bättre ätt försöka men misslyckas, än att inte ens försöka.

Nu ska jag mysa med min pappa, kika på film å äta snacks ;P

Wendlas

Ja nu har jag varit på dansen, som inte blev så mkt dans faktiskt. Vi körde styrka hela timmen för att avsluta med dansen till cobrastyle en gång. Snacka om att man va lite som spagetti i kroppen efter! Helst i armarna. Jag är verkligen inte van att göra armhävningar, jag kan knappt göra två ;P Då kan ni ju förstå att jag höll på att dö när hon säger att vi ska först göra åtta vanliga å sen åtta andra å sen åtta andra å sen åtta vanliga igen å sen åtta snabba å sen åtta långsamma.... haha jag ville inte va med då. Men det va rätt skönt ändå, att få köra slut på sig lite.

Nu ska jag lägga mig å läsa på lite om foder tills imorrn. Natti natti.

22 Januari

Igår hjälpte jag Lisa på travet med barnen. Madde var sjuk så jag fick ta hennes plats :P Jag tycker att jag lyckades riktigt bra, speciellt på den sista kursen när vi for ut å körde. Jag selade, körde å selade av HELT själv utan att fråga nån :D riktigt stolt över mig själv.

Idag har det varit temadag på skolan, härligt å slippa tänka ;P En av föreläsningarna var asbra. Det va en snubbe som hade varit nazist, alltså riktigt grov också. Han hade startat nån stor naziströrelse å blev uthängd i tidningar många gånger å så. Han berättade iaf om sitt liv, om hur han blev nazist och hur han sen tog sig ur det. Han var riktigt bra på att snacka, och det va väldigt intressant å lyssna på. Efter lunchen var det dans, typ ingen som dansade ;P Sen fick vi lära oss lite linedance, det va skoj men jag är glad att man inte kan se sig själv. Då hade jag nog inte fortsatt. 

Nu ska jag försöka få lite ork att diska å sen ska jag fara in till stan å dansa :) 

Jag är glad :D

Jag fick PUK-koden nu, så min mobil funkar :D Så jävla underbart!! Jag förstår inte hur jag har klarat mig helt utan telefon ända sen i fredags, jag borde ju få pris!

Jerringpriset

Efter att ha varit hos Malin å fikat jättesmarrigt födelsedagsfika med Jenny å Sanna, å även haft det jättemys. Så for jag till Ida å Marielle å kikade på idrottsgalan, självaste kungen var ju med, Rolf-Göran Bengtsson alltså. Jag vart riktigt arg när jerringpriset skulle delas ut å Rolf kom femma! Vad är det här, jag tycker att han förtjänade det där priset! Jag är besviken på svenska folket!
Det var allt jag hade å säga ikväll, nu är jag trött å ska sova, natti natti :)

Tappskokompentens

Ja, jag måte ju faktiskt säga att jag fixade min tappskokompetens idag :) Riktigt stolt över mig själv måste jag säga :P Skodde en bak å en framhov idag, på nordisarna. Det va lite tyngre än på halvbloden, fast det gick riktigt bra. Bara att Grane ville rycka undan sin hov hela tiden så man flög bakåt, å Tackel hade så korta framben så man fick lite kramp i benen eftersom man va tvungen å böja dom så mkt. Haha jag tror inte att hovslagaryrket är nåt för mig ;P

Min telefon!!

Nu är jag riktigt irriterad! Min telefon tar varken emot PIN-koden eller PUK-koden så jag kan inte he på den! Jag vill verkligen bara börja grina, jag pallar inte att va utan telefon! Jag får inte tag på nån, ingen får tag på mig, jag har ingen klocka, jag måste använda min väckarklocka som låter jätteilla... Fan också!

17 januari

När jag hade jobbat klart idag så drog jag till Ås för att rida med Marielle, på en av hennes hästar Ofelia. Först red vi i ridhuset en stund. Jag fick även prova Pegasus ett tag, å även hoppa han lite, småhinder. Allt jag kan säga är bara att mitt självförtroende fick sig en riktig turn! Jag kände mig som en nybörjare när jag skumpade runt där, jättejobbigt var det. Sen red vi ut å skulle galoppera av hästarna, skoj :D Det var bara det att jag tror att Ofelia helst ville springa själv för hon skulle ha av mig. Haha först gick det bra ett tag men sen började hon bocka å sparka bakut å efter ett tag tog hon inte många galoppsprång mellan bocksprången ;P Men hon lyckades inte få av mig iaf, jag blev lite full i skratt när hon aldrig gav sig å verkade bli mer å mer irriterad för varje gång hon misslyckades.

Även att min telefon fick nå fel igårkväll! När jag skulle he på den så stog det hela tiden att jag skrev fel pin-kod även fast jag skrev rätt. Nu är den även spärrad eftersom jag vart irriterad och försökte tre gånger, inte för att det gjorde mig mindre irriterad när kortet spärrades. Men då tänkte jag att det bara va å låna Marielles mobil å ringa pappa å få puk-koden av han, eftersom jag har den där. Men självklart så va han ute nånstans å jagade, å kommer inte hem förrän imorrn eller på måndag så jag har ingen mobil tills dess... Jag är handikappad! Ända sättet att få tag på mig nu är att hoppas att jag är inne på msn eller komma å knacka på mitt fönster.


Fredag

Efter att ha släpat sig till skolan för endast en samhällslektion så for jag å Sanna å gick på stan en sväng. Vi kikade runt lite tills vi kom på att vi skulle käka lunch och kom då till samma problem som vi brukar ha när vi ska käka, vart ska vi käka? Ja det tog ett tag tills vi bestämde oss för att käka på volos, för där finns det ju mkt att välja på. Eftersom det är så kallt så skyndade vi dit och när vi väl kom fram så såg vi att Volos inte finns längre! Vi har ju sån tur. Då vart vi lej å drog på kebabcity, eller om det va kebabbaren det vet jag inte jag kan inte skilja på dom ;P Ja, men vi fick ju mat iaf då.
Sen drog vi runt å kikade på smink å så, jag köpte hårfärg för jag börjar få panik över mitt hår. Det känns som att det är så skabbigt att det ska ramla av snart, jag måste fixa en klipptid snart också.

Näe nu måste jag börja tänka på min framtid å plugga lite engelska.

Dans

Idag var det första danslektionen efter jullovet. Jag hade tänkt mig en mjukstart men våran vanliga tränare var borta så det va nån ny där som skulle lära oss nån sorts själmordsdans, med dödslandningar å hela kittet. Först skulle vi luta oss bakåt tills vi landade på rygg på golvet å sen direkt efter skulle vi fortsätta med en bakåtkullerbytta. Golvet var hårt kan jag säga! Ja, det kan inte ha sett så smidigt ut när alla låg där å kastade sig och kravlade runt på golvet. Man fick sig ju ett gott skratt iaf. Och lite ont i huvet faktiskt. Vi får ju se då hur det går nästa gång, då vi ska fortsäta på den dansen.

Nu ska jag bara ta det lite lugge tills jag ska sova, kanske ta mig en avokado ;D
Jag tror jag ska grunda en ny diet, avokadodieten :D Man ska alltså byta ut alla måltider mot avokado, jag skulle lätt fixa det med tanke på hur mkt avokado jag äter. Alltså det finns ju äppeldieten, så varför inte avokadodieten isf ;D Fast jag kanske borde döpa den till Ringdieten å tjäna lite pengar på den. Fin tanke, den ska jag fortsätta på.

Skonig

Idag hade vi skoning på riktig häst fö första gången, förut har vi ju använt slakthovar. Jag va faktiskt lite nervös eftersom, gör man fel så kan det gå illa men gör man fel på en slakthov så gör det ju inte så mkt.
Jag och Lisa skulle iaf dela på Cantonas fyra hovar, alltså inte dela på dom utan vi skulle sko två var ;P Framhoven gick väl rätt bra, ungefär som på slakthovarna. Men bakhoven var inte skoj, han var ju helt lealös! När jag skulle dra av skon så kändes det som att hela hoven gick av, sen när jag skulle på med den igen så följde den ju med när jag spikade. Men till slut efter mycket envishet och lite svett satt den där iaf.




Jag har även hittat ett par läderridstövlar som tillomed jag kanske kan ha. Jag måste bara fixa ett måttband så jag kan kolla vad jag ska ha för storlek.


Stallet

Idag har vi varit i stallet hela dagen, fast inte i samma stall hela tiden då :P
Först fick man typ en timmes sovis eftersom vi skulle till travet, det va underbart.
Där for vi ut å körde småpållarna, det va riktigt mys :)

Sen for vi till vålbacken och hade sitsträning. Eller ja, först skulle vi knoppa å linda ben. Det vart katastrof, jag har nog aldrig varit så dålig på att knoppa nån gång. Jag förstår inte vad som hände, knopparna såg ut som stora, ojänma, mjuka bollar. Skitpinsamt!

Men själva sitsträningen sen va riktigt underhållande ;P När vi hade hållit på ett litet tag så hör jag en stor duns och kikar mot Ida å Marielles håll och där ligger Ida å asgarvar på marken, hon hade ramlat av xD
Sen när jag står å tuktar Cornelia så kikar jag en snabbis mot deras håll igen, då är det Marielle som rider. Hon har båda benen in mot mitten och travar. Jag tror hon studsar minst en meter upp i varje steg, haha jag tror jag skulle dö av skratt ;P

Nu är jag iaf hemma å har pluggat idrott typ sen jag kom hem, så jag tycker att jag är värd en liten paus nu :) Fast jag ska träna lite mer snart, det är bara lite jobbigt eftersom man märker hur lite man tränar och hur dåligt man faktiskt äter när man läser det. Jag får väl ta å göra nåt åt det då...

Även att jag är riktigt sugen på avokado nu, jag tror att jag har blivit beroende!

12 januari

I morse var jag så trött att jag inte ens vaknade av väckarklockan. Typ halva låten hade gått innan jag ens märkte att en va igång, jag som brukar va rätt lättväckt tror jag :P

Det gick iaf bra å mocka idag, vi va klar med allt fem i halv tio, duktig va vi :) Å halt är det, man va tvungen å ha brodar på sig när man gick ut med hästarna å när jag skulle tömma kärran så höll jag på å ramla hela tiden.

Efter lunch for vi till travet å träffade Helen :) Det va skoj å snacka med henne, hon är glad :P

Nu sitter jag å försöker plugga lite på idrotten som vi har prov på på torsdag men jag vart lej så nu sitter jag å lyssnar på Peter LeMarc å kikar runt lite.

Söndag

Igår kväll va skoj tycker jag :P Förs for jag till Ellinor och sjöng ABBA singstar. Ja, jag ä ju nte så bra på sånt men jag är säker på att det inte lät riktigt som det ska iaf ;P Men skoj va det iaf. Éfter ett tag vart vi sugen på godis men vi hade ju inget såklart, det är ju oftast då man blir sugen på det. Men då tog Ellinor chokladtomten dom hade som prydnad i bokhyllan, så delade vi på den haha ;P
Sen åkte vi till Amanda å hittade ett pussel i köket men nu är det ju så att jag inte riktigt har nån talang för det heller så dom skattade bara när jag försökte sätta dit en bit. Fast egentligen så var vi bara i köket en stund för att jag å Ellinor vart nervös för å träffa Amandas kille som va uppe på hennes rum haha ;P
Men tillslut gick vi upp dit iaf, det va ju inte så farligt faktiskt, han va rätt blyg och jag och Ellinor hade fått en sockerkick av den där tomten så det löste sig själv. Vi kikade på World trade center, filmen alltså.
När vi sen skulle hem så fanns det ingen som kunde köra oss så det va bara att börja traska från Strand mitt i natten, men jag å Ellinor är ju vältränade så det va ju ingen match för oss ;D Det tog bara en och en halv timme tills jag va hemma på Byggda så det gick ju faktiskt fortare än vad jag trodde.

Nu sitter jag bara hemma å lyssnar på Peter LeMarc å käkar avokado medans pappa är ute å tränar, jag tror han börjar få lite panik. Han har kikat på skidor på tvn hela dagen å det brukar han inte va så intresserad av.

Fika

Nu har jag varit å fikat med Ellinor och Amanda, vi satt å fikade i typ två timmar. Vi hade mkt att snacka om, inte så konstigt när det va typ flera månader sen vi sågs sist. Det va härligt att få snacka med dom å dela med sig av lite smaskens ;)

Nu håller jag på å laga mat, jag måste ju hjälpa min Wasaloppspappa som är ute på spåret å tränar nu. Han satt å berättade om sin taktik igår å jag höll på att skratta ihjäl mig, vissa har ju en ganska sportslig taktik men inte pappa inte ;) Även att han ska starta i åttånde ledet så han har ju redan kört förbi massa folk, enligt han.

Ikväll ska jag va med Ellinor å Amanda, igen :D Jag och Ellinor ska terrorisera Amandas kille lite hehe, stackarn!

Morgon

Ja nu har jag vaknat då, kändes lite konstigt att ligga i en 90 säng med tanke på att jag alltid sover i en 140. Lite trång, jag tror att det kan ha lite att göra med att jag hade en stor, tjock katt brevid mig också ;P

Igår vart en slapparkväll, jag å pappa kikade på Let´s Dance å när det sen va slut så fortsatte vi med att kolla på Terminator 2. Det va ju inte riktigt Die Hard klass på den men den funka ;) Den va faktiskt rätt bra men jag va så trött så jag orkade inte se slutet. Man fattar ju ändå vad som händer, dom goda dödar dom onda å räddar hela världen från att gå under, sen lever dom lyckliga i alla sina dar ;P

När nu ska jag nog dra å duscha för sen ska jag ner på byn å fika med Amanda å Ellinor <3

9 Januari

Härligt att fredagen kom så fort, det känns ju som att det är mitt i veckan.
Härligt kort dag på skolan idag, först samhälle där vi snackade massa om miljön. Alltså jag är inte så jätteintresserad av allt sånt där, alltså det är klart att jag vill stoppa den globala uppvärmningen och allt sånt men det känns så meningslöst eftersom det kommer ta så otroligt lång tid och alla kommer inte vilja ge upp det bekväma liv dom har idag för att människorna som lever om tusen år ska ha det bra.

Sen hade vi hästkunskap där vi gick igenom fodrets väg genom hästen, faktiskt riktigt intressant tycker jag.
Men när vi äntligen fick sluta så bar det av till Ström :D Det känns som att det va evigheter sen jag va här sist. Det va ju även underbart att jag fick en datorväska så jag kan ta med min älskling hit.
Ikväll ska jag å pappa kika på Let´s dance å jag ska käka avokado ;D Sen blir det nog å sova rätt tidigt för jag är jättetrött, det bådar inte gott med tanke på att jag bara har gått tre dagar i skolan än.

Imorrn ska jag träffa min älskade Amanda, det var verkligen länge sen jag träffade henne så jag längtar <3

Jag fick även höra att pappa har bestämt sig nu, han ska åka wasaloppet :D


8 Januari

Ja först å främst måste jag ju påpeka att det är exakt en månad sen jag fyllde 17, alltså "bara" 11 månader till 18! haha ;P

Idag har varit en skoj dag, drog i mig några alvedon så att förkylningen dämpade sig lite så jag pallade å dra till skolan, man måste ju träffa allt folk, man börjar ju få abstinens. Mkt skratt blev det, men vad kan man förvänta sig av oss :P

När vi hade slutat drog jag å Sanna å handlade lite mat, vi är inte så organiserade kan man säga, men jag tror att jag fick med allt jag behövde. Nästa gång ska jag nog skriva en lapp. När vi hade handlat klart kom vi på att vi ville ha lite underkläder också så då bar det av till H&M :D  Fast jag vart lite lej när allt jag ville ha inte fanns i min storlek men till slut vart det faktiskt ett par trosor på jätterea, så jag blev på bra humör iaf :)
När jag sen stog å väntade på bussen så var det en stackars tant som blev klämd i dörrarna på en buss, å det tog ett tag tills bussnubben märkte det och öppnade dom igen så hon stog där å skrek ett tag. Sen när klockan var precis halv fem, bussen skulle gå från busstorget halv fem, så kom jag på att jag hade glömt å ta ut pengar till busskortet så jag sprang in på ica och fixade det, å tro det eller ej men jag hann med bussen! :D

Ja, nu sitter jag hemma å slappar, kikar på tv å käkar avokado :)

Just det, ni måste ringa å rösta på Rolf Göran Bengtsson till jerringpriset som delas ut den 19 januari! Ring 099 23204, det kostar 3,95 kr.

Hemma igen :)

Ja igår morse vid fyra nån gång kom vi hem :) Så nu ska ni få höra lite om resan hade jag tänkt.

Först åkte vi med en taxi till Sundsvall kvart i ett på natten å sen fick vi sitta å vänta tills typ fem på att den rätta bussen skulle hämta oss. När vi väl satt på den så sov vi tills vi va nånstans där vi skulle käka frukost å sen sov vi den mesta av tiden tills vi va framme på båten som skulle ta oss till Tyskland. Jag kan säga att jag hade lite panik med tanke på att det bara var jag, mamma plus en massa gamlingar med på resan!
När vi kom till Tyskland dan efter så fortsatte resan i bussen, vi sov oss genom nästan hela den dagen också :P Men jag måste säga att Tyskland va mkt finare än vad jag hade föreställt mig, när vi sen kom till Frankrike så fick jag samma reaktion där fast tvärt om, det va mkt fulare å skabbigare än vad jag hade föreställt mig!
När vi efter fyra dagars bussåkande äntligen kom till hotellet där vi skulle bo i tio dagar, i Almunecar (det ska va en liten sån där grej över n:et så det uttalas nj, men det finns ju inte på mitt tangentbord ;P), så fick vi reda på att det inte alls va sässong där och det antagligen inte skulle bli varmare än 16-17 grader, lite besviken vart man då.
Men man fick ju en del motion iaf då av att gå runt hela tiden å kika på massa saker, det va ju faktiskt rätt fint där, och mkt märkesaffärer fanns det, det va väldiga kontraster mellan hur det såg ut på gatan och inne i affärerna :P
Fast det enda märkesplagget jag hade råd med va ett par calvin klein trosor :) Sen vart det lite andra kläder också förståss :P
Ju längre tid det gick ju mer panik började jag få över att jag skulle tillbringa hela mitt jullov med pensionärer, men en dag kom en liten ljusglimt från Holland ;P Haha ja han va söt iaf och första dagen vi träffades kändes overkligt, som på film, vi gick på stranen å snackade och sen upp på nåt litet berg med massa mysiga lampor, jätteromantiskt :D Resten får ni fråga mig om, om ni vill veta ;P
Sen var det faktiskt inte så illa att umgås med gamlingarna för dom flesta av dom var riktigt roliga :) Plus att alla paren var väldigt söta, jag vill ha det så när jag blir gammal, det syntes verkligen hur mkt dom älskade varann fortfarande efter så många år :)
Middagarna på jul och nyår var verkligen inte små, typ fem-sex rätter, fast den på nyår var inte god! Jag var fortfarande hungrig efter den, när vi skulle få nån kötträtt så var det spädgris och jag fick knorren på min bit, så jag ville bara spy då kan man säga!!
Men överhuvudtaget så var det en bra resa, även fast jag är lika vit nu som innan jag åkte och att det bara var gamlingar med. Man fick ju se mkt och det va skönt att få komma bort lite :)

Tack så mkt mamma <3

RSS 2.0