Sex dagar!!

Nu är det bara sex dagar kvar! :D






Trött

Jag har gått runt och känt mig riktigt bakis hela dagen.. det konstiga är att jag sov jättebra inatt.. hmm.

Jaja, jag hade planerat att göra lite saker när jag väl hade lyckats ta mig hem iaf, men jag hamnade på soffan, medvetslös (eller det kändes så, egentligen sov jag)
Jag hann med en solning, efter att jag väl hade hittat dit. Jag tog en annan buss så jag var tvungen att hoppa av på ett annat ställe, gick runt som en yr höna (igen) och gick åt fel håll tre gånger innan jag hittade rätt. Men som sagt så har Ida Ring inte fått något lokalsinne så jag tycker att jag gjorde det bra ändå.

Nu är det bara en och en halv dag kvar på praktiken, första gången det känns skönt..

Det är bara fyra dagar kvar till påskafton, då man får leta påskägg :D

Det är bara en vecka kvar tills jag tatuerar mig, hur känns det? Har inte bestämt det än.

Det är högst tretton dagar kvar tills jag träffar alla mina älsklingar :D

Det känns iaf som att en positiv tid närmar sig :)

Tre och en halv dag kvar...

Jag har faktiskt ingen lust att åka på praktik imorrn...


Söndag

Vaknade av att pappa öppnade dörren och ropade Ida med väldigt ljus röst.. jag blev lite irriterad och önskade då att jag förvarade mina skor brevid sängen så jag kunde kasta på han.
Men sen blev det lite bättre med en otroligt god frukost.

Jag känner mig faktiskt riktigt duktig idag, jag har gjort klart två arbeten (det var inte så mycket kvar på dom men iaf), var ute och sprang en längre tur än vanligt i massa snö och det kändes underbart att jag inte stoppades av något knä som dummade sig (nya löparoutfiten invigdes också), och nu håller jag på med mitt projektarbete som legat på is alldeles för länge. Jag har iaf fått iväg lite mejl till olika personer.

Duktig Ida.

Nu blir det snart gomiddag, nån fläskfiléemums som luktar otroligt gott. Sedan blir det ett litet avsked till papsen och audin som åker tillbaka till ström.
Sen mysig kväll och sova.



Audins återkomst

Pappa kom hit, till Umeå, igårkväll. Självklart hade han transporterats i den älskade audin, som fått även nya, fina extaljus nu.

Idag hade vi planerat att åka in till stan och kika lite, pappa ville att jag skulle ha nå bättre vinterskor än dom jag har (hade). Jag ville självklart ha nya vinterskor för dom jag gick runt med är ett par vita vanliga tygskor, sommarskor. Dom är riktigt skabbiga nu så det var nästan så jag ville vända ut och in på mina fötter när jag hade dom på mig, men jag har inga jätteslantar till övers till ett par vinterskor just nu när det snart ska köpas sommarskor ändå.
Ja, vi skulle till stan och pappa och Camilla hade bestämt att jag skulle köra. Det var underbart att få träffa audin igen men jag var väldigt nervös över att köra i Umeå där jag inte alls hittar. Det hela blev inte bättre av att både Camilla och pappa satt och gapade om vart jag skulle och hur jag skulle köra och pappa satt brevid och gjorde skräckslagna ljud ljud varje gång jag körde nära en annan bil. Men det blev inte värre än så tills jag skulle parkera för kanske tredje gången idag och pappa skriker om vilket håll jag ska vrida ratten och tillslut kastar sig över den, då blev Ida en smula irriterad.

Efter det gick det ganska smärtfritt.
Pappa var iaf otroligt generös idag och köpte en hel del saker till mig (självklart ska jag betala tillbaka), bl.a. ett par vinterskor. Jag är väldigt tacksam!

Men det bästa av allt måste ändå va att jag hittade en balklänning! Helt underbart, och jag trivdes riktigt bra i den. Min färg och allt.
Bild får ni se när det är bal, så ni får hålla er ett tag ;)


Tack pappa :)




Bättre dag

Dagen började med en kastration på en jättesöt islänning (klapphingst), det började med att han inte riktigt ville in i spiltan där han skulle sövas, vi knuffade och han stegrade. Men efter några försök att ta sig därifrån förstod han iaf att han inte hade något val så han gick in. När han sedan fick lugnande, annan han fick det han skulle somna av, la han sig med frambenen men bakbenen stod helt upp, veterinären fick då skynda sig att ge han det andra och efter ett tag vek han även ihop bakbenen.
Även denna operation var riktigt intressant och sedan fanns det lite mer att göra under resten av dagen än vad det var igår.

Vi hade lite tid över innan vi slutade och då gick Amanda runt och visade massa intressanta saker, vi kände igenom islänningens ben och så, jag fick känna lite leder och senor och sådant. Efter det kikade vi igenom skelettet, Benjamin, och avslutade med att kolla igenom lite röntgenbilder, jätteskoj.

När jag var påväg hem snackade jag i telefonen med mamma, när jag klev på stadsbussen var jag tvungen att be mamma ringa upp efter ett tag igen för det gick inte att prata där inne. Och varför inte? Jo, busschauffören verkade ha något sorts afrodisco där inne för det var riktig afromusik på riktigt hög volym, det gick verkligen inte att prata där inne. Rätt komiskt, fast det är väl bra att alla inte är lika tråkiga, haha.


Låång dag

Idag har det kommit in två eller tre hästar på kliniken och varje besök gick fort så jag har haft väldigt lite att göra medans dom andra jobbat vid datorerna.
Hoppas det händer nåt kul imorgon iaf, minst en operation blir det.

Jag hann med en solning innan bussen till Hörnefors gick också, nu blir det en liten myskväll och en tidig sovkväll.

Puss på er :)

Dagen

Dagens innebandymatch var riktigt spännande men det slutade iaf lyckligt. Kevin gjorde två mål, första och sista, så han såg sig som matchens hjälte och kommer nog leva på det där länge.
Dom vann iaf med 4-3.

Efter matchen var jag, Camilla och Emma ute på en lång promenad, det var underbart för det otroligt fina vädret.

Annars har detta varit en rätt händelselös dag, skönt :)



En ständig innebandysupporter

Haha, det blev visst innebandy idag med, Kevins tur idag.

Idag håller vi alltså på Hörnefors P98 :P



Grattis Hörnefors :P

Resultatet blev: 11-3 till Hörnefors F00 :) (det var dom vi hejjade på)

Jag stod lite dåligt så det blev inte så bra bilder men jag lägger ut dom iaf.


Här blir det mål till Hörnefors, dom röda.














(Jag har även fått sola, och det känns bra)




Innebandymatch på gång

Idag har Moa innebandymatch och jag ska dit och hejja på.

Efter matchen ska jag äntligen få komma till mitt efterlängtade solarium.

Resultat och bilder (på matchen alltså) kommer senare :)



Lilla Ida i stora Umeå

Jag hittade faktiskt rätt mkt affärer och gallerior men jag blev lej och gav upp när jag hittade så mkt som jag ville ha men inte kunde köpa det... Jag gick då ut på jakt efter ett solarium.
Jag gick runt på alla gator i närheten och antagligen gick jag på samma flera gånger men eftersom mitt lokalsinne har tappats någonstans så kände jag typ aldrig igen mig, detta resulterade dock i något ömma fötter.
Jag åkte sedan tillbaka till Hörnefors lika blek som innan, men Camilla lovade mig att hon ska skjutsa mig till ett solarium imorgon så vi får hoppas på bättre lycka då :)



Fredag

Idag ska jag ta igen den oplanderade soffliggardagen som blev igår. Jag kan ju säga att jag fick mina tabletter vid fyra igår så jag hann faktiskt ut och springa en sväng igårkväll, helt onyttig var jag inte.

Den här dagen började jag iaf med en promenad på typ en halvtimme innan frukosten, duktig! Sen har jag faktiskt inte direkt stressat med att göra mig iordning men det tyckte jag inte att jag behövde. Nu är jag iaf klar med det och ska käka lite om ett tag och sedan ta bussen in till Umeå om en timme.
Vi får se då hur bra jag är på att hitta. Jag ska bara gå runt och kika med tanke på att jag inte har så mkt pengar kvar men jag ska iaf försöka hitta ett solarium så jag slipper vara såhär blek, jag måste ju passa på nu för när jag har tatuerat mig får jag inte göra det på ett tag. Föresten så är det bara 18 dagar kvar till jag tatuerar mig! :D


Här är min blivande tatuering (den kommer göras om lite)




Ledig

Idag kom alltså min efterlängtade dag då jag skulle få utforska Umeå men än sitter jag kvar i lägenheten i Hörnefors.
Jag vaknade med migrän och hade inga tabletter kvar så jag gick ner till apoteket här för att försöka bli av med det så jag skulle kunna åka in till stan så fort som möjligt. När jag kommer till apoteket finns inte mitt recept! Det beställdes i måndags och finns inte än.. När jag var påväg tillbaka ringde jag mamma och klagade lite så hon ringde till läkaren i Ström och skällde lite. Han skulle skriva in mitt recept akut så det skulle finnas i eftermiddag, så nu är det bara att vänta på att det kommit in.

Det blir alltså en slappardag idag så satsar jag på stan imorrn.


Belona växer och växer


Belona och mamma Karminja :)

 


Allt har bra och dåliga sidor

Dagen började brå då jag kom till travet i tid (jag var alltså lite sen igår) och sedan gjorde jag lite småsaker, vek ihop operationstyger och sorterade lite journaler.
När det sedan blev hältundersökning var jag lite mer delaktig och fick säga vad jag tyckte att jag såg innan veterinären sa hur det var. Tro det eller ej men Ida hade rätt där.
Jag fick även säga vad jag såg när det kom ett gammalt kallblodssto som var riktigt kraftigt halt på båda fram, hältutredningen behövde jag inte säga något om eftersom det var så uppenbart men sedan när hon röntgades fick jag säga vad jag såg för fel och tro det eller ej men Ida hade helt rätt där med! Duktig!
Ja, iaf så hade stoet pålagringar i både hovleden och kotleden och det går inte att göra något åt så hennes besök slutade inte så lyckligt, henne fick vi ta bort på slutat av dagen. Men det kändes faktiskt skönt att göra det eftersom hon hade så otroligt ont och antagligen hade haft det länge.

En annan undersökning var lite speciell, eller inte själva undersökningen utan dom som kom med hästen. Jag hörde på långt håll att det kom massa folk som pratade väldigt högljutt på typ ryska eller något och när hästen sedan skulle in i undersökningsrummet vällde det in folk som skulle vara med. För en häst! Jag tror hela släkten var där, minst.

Bra dag, jag slutade lite tidigare och tog mig hem. Imorrn är jag ledig och tänker sova länge.




Operation

Dagen började ju då men en busstur in till Umeå där Camilla (hon jag bor hos) hjälpte mig hitta bussen jag skulle ta för att komma närmare travet. Jag satte mig på den bussen och när jag sedan hoppade av började vandringen mot travet, jag irrade runt ett tag bland massa radhus och gick sedan genom lite djupsnö för att sedan komma fram på kliniken.
Jag kom fram iaf!

Dagen där började med att vi gjorde iordning operationsrummet för operation, två hingstar skulle kastreras. När rummet var klart gjorde vi iordning första hästen för operation, han borstades av, blev rakad på halsen där han sedan fick en kanyl där det ska sprutas in lugnande och sedan sömnmedlet.
Sedan fick han gå till en smal, stängd spilta där han fick sitt sömnmedel och föll ihop som han hade blivit skjuten. Då öppnades spiltan och han drogs ut på en presenning som sedan lyftes upp på operationsbordet och fick narkos.
Veterinären förklarade precis hur hela operationen gick till, det var inte en så stor operation men det var väldigt intressant.


När jag slutat gick jag tillbaka genom snön och mellan alla radhus för att ta mig till stadsbussen som tog mig till stan. När jag var där var det ett rätt bra tag tills nästa buss skulle komma så jag gick runt och kikade i lite affärer, jag kände mig smart när jag bara gick rakt fram på gatan till gallerian, för att vara säker på att jag skulle hitta tillbaka sen. När jag sen går ut därifrån kommer jag inte ihåg vilket håll jag kom ifrån så min fina plan var inte så fin längre, självklart gick jag även åt fel håll först innan jag märkte att det var fel och fick vända.
Jag kom tillbaka iaf!




Praktik dag 1

Jag fick skjuts av Camilla till travet i morse, som tur var! Man vill ju inte vara sen första dagen liksom, men imorgon ska jag ta mig dit själv med hjälp av buss så då kan jag nog hamna var som helst. Även att man inte kan betala med kontanter på stadsbussarna och jag har inte hunnit fixa nåt busskort så jag vet inte riktigt hur det ska gå.. får väl försöka göra mig så liten som möjligt och springa så fort som möjligt.. det kan funka.

 

Idag har jag iaf fått vara med under många olika undersökningar, olika hältutredningar, tandproblem och röntgen. Det har varit riktigt intressant och jag försöker få in all information men en del av det rinner nog på sidan om iaf. Det är lite jobbigt att jag nästan bara kollar eftersom man alltid är så inställd på att man ska jobba på så bra som möjligt när man kommer på något nytt ställe, men det funkar ju som bara i ett stall.

Jag har iaf inte ändrat mig än, Ida Ring, leg. veterinär låter fint.

Mer info om min resa från Hörnefors till Umeå och vidare till travet kommer imorrn.

 

 

 


Remember me

Igår var jag, Malin och Arvid och kollade på "rememder me". Malin ville se den bara för att Robert Pattinson var med och jag hängde på bara för att jag ville umgås med Malin. Arvid följde nog också med bara för att umgås tror jag.
Men filmen var verkligen värd att se! Jättebra film men ett lite jobbigt slut. Ni måste se den. Jag måste också tillägga att Robert är mkt snyggare i den här filmen än i Twilight.

Det var iaf väldigt kul att umgås med lite folk nu när jag ska va borta ett tag, jag kommer sakna alla mina sötisar!



Sevärd film :)




Tillbaka till stan

Jag vaknade av väckarklockan halv åtta i morse eftersom jag var tvungen att ringa till ATG-kliniken i Umeå som jag ska praktisera på dom kommande tre veckorna. Jag behövde alltså veta vilken tid jag ska komma dit och dom har telefontid mellan halv åtta och halv nio så det var bara att kliva upp.

Fast jag gick självklart och la mig igen efter så jag fick sova rätt länge ändå.

Idag tänkte jag ta ut bilen på en sväng för att säga farväl på ett tag nu, jag kommer sakna den massor, vi har verkligen blivit bra kompisar nu!
Sen blir det bussen till stan och direkt till travet för att ta in små ponnyerna, det ska bli kul att få se dom små liven igen, det var ett tag sen nu.


Understimulerad

Jag har väldigt tråkigt!

 

 

 

Hahaha, så jävla rolig! xD


Belona

När jag var hemma hos mamma så passade jag på att går ut och mysa med hästarna och Belona hade det väldigt mysigt med lilla Simon.


Hon har blivit stor :)


Belona älskar mjuka saker, så Simon passar perfekt

























Myspys :)

 


Hjärnskakning=dålig uppdatering

Ja, som ni fattar av rubriken så har jag fått hjärnskakning och då får man inte sitta vid datorn på en vecka så därför har det inte blivit någon uppdatering.
Fast jag fuskar faktiskt lite för jag fick hjärnskakningen i söndags så det har ju inte gått en vecka än men jag orkar inte vänta mer.

Ja, jag ska berätta..
Jag jobbade ju i skolans stall förra helgen och i söndags skulle vi ut och rida några hästar och hästen jag red hade lite energi över så när vi travade och skulle fatta galopp började han bocka en hel del och slutade inte förrän jag flög i backen och dunkade i huvudet i marken rätt hårt.
Efter jag stått och återfått andningen lite så fick jag rida tillbaka, men på en annan häst då. Jag hade otroligt ont i huvudet och blev lite snurrig, fast detta märktes mest när jag skulle berätta för min ridlärare vad som hade hänt, inga av orden jag sa till henne finns överhuvudtaget.
Jag mådde sämre och sämre så tillslut körde hon mig till akuten där jag fick sitta och vänta i hundra år. Som tur var kom min mamma och höll mig sällskap.

Jag kan ju inte säga att dom är väldigt snabb där på akuten alltså... när jag varit där i ca tre timmar kommer dom med en nackkrage, jag började nästan skratta.

Tillslut fick jag iaf reda på att jag hade fått hjärnskakning och inte fick läsa, se på tv eller sitta vid datorn (vilket jag har fuskat med) på en vecka och inte rida (inte riskera att slå huvudet) på tre veckor.

Jag följde med mamma hem på kvällen och stannade där tills på tisdagen, vilket betyder att jag missade lilla hästskötarexamen och tre andra prov den här veckan, känns inte så bra.
 Nu är jag iaf rätt bra, blir bara väldigt trött i huvudet när jag gör saker, typ är på skolan eller kollar på tv.

 

RSS 2.0