Kallt

När jag klev upp i morse, det var inte längesen, höll jag på att frysa ihjäl! Jag tror att kylan också börjar frysa nu och vill bo i vårat hus.. Jag tycker bara att den ska skylla sig själv, det är ju den som gör det kallt liksom..
Lite kloka ord såhär på morgonkvisten.

Just nu sitter jag och tittar på när min mamma ska försöka bekämpa kylan genom att tända i spisen, jättemysigt.
Jag kollar även ut genom fönstret och gruvar mig för att gå ut och sätta i motorvärmaren.. Men hästarna verkar inte bry sig så mkt, dom ser ut som tre björnar som står och mumsar i sig massa hö, söta!



Trollman

Mammas sambo klev just in i köket, ställde sig mitt på golvet och sa: God morgon på er, en ny strålande dag, bara möjligheter!

Alla som känner denna människa vet att denna positivitet är väldigt ovanlig, kylan måste ha slagit till i hans huvud.

 

 


Plugg

Snacka om att jag har varit duktig idag, jag har pluggat verligen hela dagen! Helt galet!
Men så blir det kanske när man sparar allt till sista dagarna, detta ska nämligen vara klart på måndag och jag hade inte gjort mycket innan igår.
Men det är alltid så, jag behöver ha en eldgaffel i röven för att jag ska få nåt gjort. Inte smart Ida.

Jaja, det är iaf väldigt kallt ute så jag har ändå inte haft nåt annat att göra.




 
Gammal bild som är tagen här, hos mamma.

 

 





God morgon :)


Aspgårdens Belona





Titthinder

Enda lektionen vi hade idag var hoppning, underbart. När vi först skulle bygga banan hade vi jätteskoj och plockade fram lite saker som skulle göra hindren lite svårare, mur och (tydligen till Orlandos fasa) vattenmatta påbyggd med ett plank.
Jag var jätteglad eftersom hästen jag rider, klippan Orlando, aldrig vägrar. Han hoppar allt, oavsett hur fel jag kommer på hindret, därför var jag rätt säker på att det skulle gå bra.

Han tvekar lite på muren men när vi sen ska komma på vattenmattan tvärvägrar han och kastar sig åt sidan! Jag blev väldigt förvånad och tänkte att det bara var en engångsgrej, gör en volt och kommer igen. Han fortsätter att stanna och efter ett tag lägger läraren ner planket och Orlando fortsätter tramsa.
Jag fortsätter att gå på han och försöker få han över, då börjar han rygga och resa sig! (tänk på att det här är typ världens snällaste häst som aldrig gör nåt inomhus) Han fortsätter med detta även när jag försöker styra han ifrån hindret för att ta sats igen.
För att resten av gruppen skulle få rida nåt så fick vi ge upp och fortsätta med terapin efter lektionen. Läraren fick ta bort mattan och leda han över hindret tills han gick ganska frivilligt och fick sen lägga till mattan lite i taget, tills han sen kunde trava själv över den.
Helt galet verkligen, men nu blir det vattenmatta varje lektion hädanefter.






Orlando

 


Sex

Temadag om sex idag :) Förmiddagen bestod av föreläsningar med Mia Börjesson, verkligen begåvad människa, tar upp väldigt bra saker och gör det på ett lättsamt sätt som verkligen fångar uppmärksamhet. Eftermiddagen bestog av film, Juno. Ganska seg film, men helt dålig var den inte.

Jag och Sanna diskuterade framtiden lite idag, nåt som har varit så klart för mig så länge men börjar bli rätt osäkert nu.. Min plan har länge varit att lyckas bli veterinär, det är det enda alternativet jag haft, men med tanke på hur det går med matten nu så borde jag nog verkligen tänka om och behålla veterinäryrket som en dröm. Ganska tråkigt men jag ska försöka se det positivt å se möjligheterna att hitta på nåt annat spännande med mitt liv, det jag nu funderar på är nåt jobb på ett gym, personlig tränare eller liknande. Det är nåt jag också är väldigt intresserad av och där man kanske inte behöver ha användning för den smartheten som glömdes bort när jag skapades.
Är det någon av er läsare som har något förslag på ett spännande yrke, får absolut inte vara stillasittande, så är det bara att kommentera.

Just det, måste även berätta lite snabbt bara att vi hade möte på travet idag och jag fick både förhöjd lön och mer jobb, känns riktigt bra :)




Skola

nu sitter jag på skolan å tråkar, ska väl egentligen jobba med mitt projektarbete men det är lite drygt ibland. Jag ska jämföra olika bantningsmetoder och få ut vilken av dom som är bäst från olika vinklar. Det som är så drygt nu är att jag måste skriva fakta om alla metoder innan jag börjar jämföra dom, det är själva jämföringen som känns intressant.
Jaja, skriver jag lite nu så kommer jag närmare min lilla jämföringsfas iaf så jag ska väl skynda mig då.


Föresten så fick jag lämna bilen idag ändå, för när jag väl kom ut till den var den täckt av en cm tjockt islager så det fick bli bussen, lite surt nu när det är jättelugnt väder och jag måste vänta på alla bussar för att ta mig hem... ica maxi får bli en annan dag också.



God morgon

Mamma ringde mig igår och sa att jag skulle låta bilen stå idag för tydligen skulle det bli ett väldigt snöoväder.
Jag ställde alltså klockan så jag skulle hinna med bussen, men när jag sen kollade ut genom fönstret fanns inget snöoväder så då får bilen arbeta idag med. Det innebär då även att jag har lite tid över, jag behöver inte åka lika tidigt när jag tar bilen.

Idag är en lång dag igen, slutar med matte b till kvart i fem, men sen hade jag nog tänkt ta en sväng till ica maxi för att handla lite mat, det händer faktiskt inte så ofta länge.



Ha en bra dag :)

Tillbaka

Nu har jag verkligen haft en väldigt blogguppehåll!
Jag vet inte varför egentligen, blev bara lej på att skriva ett tag. En del av anledningen var nog att den var så ful, min blogg altså, men nu har världens bästa Sanna (den blonda på headern) fixat en ny design så nu känns det mycket roligare. Detta kommer nog göra så det blir regelbunden uppdatering här igen.


Jag börjar väl med att berätta att jag har hunnit ta körkort medans jag har varit borta, den 14 januari för att vara exakt. Jag har hämtat hit pappas bil och även hunnit krocka den idag.. mindre lyckat.                                  

Som tur var så var det inte mitt fel. Det hände i en korsning med högerregel och kvinnan som kom från vänster stannade inte och jag hann inte få stopp och körde då in i hennes dörr. Ingen större skada, hennes passagerardörr blev intryckt och min pappas älskade extraljus krossades.
Tur att ingen människa kom till skada iaf men väldigt chockad blev jag!






RSS 2.0