Tröttisdagen

Idag hade jag också bara en lektion, kemi, fast den låg på morgonen så jag fick kliva upp tidigt.

När jag slutat gick jag in till stan och kikade runt lite, jag hittade en jacka som jag eventuellt vill ha, och jag köpte en fickkalender. Jag köpte även ett cykellås, jag har ju tänkt skaffa en cykel snart även om det inte riktigt går som det ska.

Sen storhandlade jag också när jag ändå var på gång, vi fick ju studiestödet idag, jag kände mig riktigt duktig för jag brukar aldrig handla så mkt på en gång utan köper lite varje dag som jag sen får slänga, jag känner mig riktigt ekonomisk nu. Visst är jag ekonomisk?

Efter denna tokansträngning tog det slut på energi i lilla Ida och jag orkade knappt ligga ner. Men efter några timmar av oengagerat datortittande och ridsportsläsande var jag tvungen att ta tag i saken, kunde ju inte va så här mitt på dagen, så jag for ut och sprang för att försöka hitta lite energi.
Jag tror inte jag sprang så långt för jag hittade inte riktigt vägen men det är iaf något och jag fick lite energi till att kika på lite plugg innan sätter igång en film.




Måndag

Idag börjar det seriösa på skolan, nu måste vi ha med böcker och miniräknare och allt.
Fast just nu känns det inte så seriöst eftersom vi börjar kvart över tre så jag sitter förtfarande i min sovT-shirt. Fast jag har varit duktig och pluggat lite.

Jag hade faktiskt en seriös plan för dagen, att springa eller eventuellt gå till skolan. Ja, det var planen.

Men så såg jag på facebook för ett tag sen att det regnar här så jag kikade ut ur mitt lilla källarfönster och såg att det var sant. Jag måste liksom anstränga mig för att se något väder utanför dom där fönstren så jag hade inte orkat tidigare.

Nu ändrades alltså mina planer till att jag ska laga lunch och göra en matlåda till imorrn, kanske läsa lite ridsport, ducha och åka till skolan. Tvätta glasögonen måste jag göra också.. igen!

Det här är vad jag ser från min plats vid skrivbordet.



Söndag

Dagen började med att jag blev väckt av ett sms från Sanna, jo eftersom jag har sån brutal smssignal så vaknar jag av ett sms, där det stod att jag skulle kolla upp restauranger i Uppsala som hade lunchöppet idag. Eftersom jag har sån otrolig koll på Uppsala så var det bara att kliva upp och sätta igång datorn.

Jag var inte direkt till någon hjälp så Sannas syster fixade fram ett bra ställe.

Sanna är alltså påväg till stockholm för att jobba och hennes syster bor här i Uppsala så dom stannade till här på vägen så då blev jag bjuden på lunch av hennes snälla pappa :)

Jag var iaf otroligt glad över att få träffa Sanna igen, jag har saknat henne massor!
Nu när hon bor i Stockholm kommer vi kunna ses oftare.

Nu sitter jag bara hemma och funderar på om jag orkar fixa till tvn och dvdn så jag kan se en film, hmm får se hur det blir med det.

Föresten så hämtade jag mina glasögon i fredags också, jag är inte överlycklig men det är ju rätt skönt för ögonen. Eller det var det i början iaf för nu börjar dom va rätt smutsiga och jag orkar aldrig tvätta dom, det var en av anledningarna till att jag slutade använda dom förut också.  Får man huvudvärk av att dom är smutsiga kan man ju lika gärna gå runt lite snyggare och få huvudvärk av att man inte har dom på sig.

Jag har så bra resonemang.

Mina ray ban. (ursäkta för den dåliga bilden men jag har dålig kamera och orkade inte tända lampan)

Skogspromenad

För att rensa mitt lilla huvud efter några timmar av matteplugg så tog jag mig en liten skogspromenad, jättemysigt :)


Jag hittade någon slags lekplats tror jag, kanske ska dit ock leka någon dag ;)


En häst? Utan huvud? :P

Nu ska jag skutta in i duschen och göra mig iordning för kräftskiva på skolan, det ska bli riktigt intressant med tanke på att jag inte har någon aning om hur man äter kräftor.

 

Ha en trevlig lördagskväll!


Utgång

Igår blev det utgång. Vi var på stockholms nation och hade jätteskoj. Jag lyckades hitta rätt buss och ta mig hem också.

Jag börjar inte förrän klockan ett idag så nu sitter jag och tar det lugnt, käkar mosade ägg med kaviar,mums!


Uppsala

Nu har jag varit i Uppsala sedan i fredags och det verkar funka rätt bra.
Ni får en liten snabb update:

- Bott hos folk som jag inte träffat på jättelänge.
- Varit på party nånstans i utkanten, ramlade i en buske och skrapade upp händer och armar (jag trodde inte att en buske kunde vara så vas)
- Haft det värsta migränanfall ever då jag spydde en hel dag och fick inte i mig varken mat eller vatten.
- Börjat skolan (det är typ 200 pers i min klass)
- Kikat på en häst som dom jag inte träffat på jättelänge har hämtat.
- Grillat utanför skolan.
- Gått runt med världens fulaste keps.
- Käkat kinamat.
- Träffat roliga människor.
- Varit på nationsrunda.
- Missat bussen hem så busschauffören hämtade mig och körde mig hem i sin bil när han slutat.


Ja, sen är det nog inte så mkt mer.

Nu sitter jag och väntar på att mamma ska komma hit med resten av mina saker och att vi ska käka middag. 

 

Tåg

Ja nu sitter jag på tåget påväg till uppsala, jag har just passerat Ljusdal så ni som läser precis nu vet ungefär vart jag är.
Jag har tråkigt, jag har hunnit dricka en smoothie och läsa lite ur elle. Jag längtar tills jag är framme.

Framme hos mamsen

Jag och pappa fick verkligen anstränga oss för att få alla väskor in i bussen men vi lyckades och pappa såg lite sorgsen ut när jag gick på bussen men han kommer nog vänja sig snart, jag bodde ju inte hemma innan sommaren heller.

När jag sen var framme i Ström så lastade jag ur alla väskor och en snubbe satt och kollade på mig och jag såg sen att han såg road när jag och mamma kämpade för att klämma in dom i den lilla bilen mamma för tillfället körde. Vi lyckades.

Nu har jag varit hemma ett tag och har packat om allt jag hade med mig så det jag ska ta med på tåget imorgon ligger i en väska och resten i dom andra. Imorgon ska jag också kolla upp sakerna jag har här sen jag flyttade ut från lägenheten och kolla upp vad mamma ska ta med ner när hon kommer med resten av mina saker.
Nu längtar jag tills jag är framme och får packa upp helt!


Klart!

Allt fick plats!
Det blev sju stora väskor plus datorn och handväskan jag ska ha med in i bussen.

Jag och pappa sitter och ser på tv och ska snart gå och lägga oss. I pausen går pappa in i sitt rum och upptäcker att jag har massa kläder i hans garderob också, vilket betyder att både jag och pappa får sätta oss på väskan för att kunna stänga den igen.
Men nu är det lugnt igen och imorgon blir det att kliva upp tidigt för vi åker härifrån vid kl. sex.

Hoppas busschauffören inte har några invändningar ;)


Sista dagen i Hörnefors

Jag har lite problem. Jag sa ju att pappa köpte en till väska till mig för att jag skulle få plats med allt jag ska ta med till mamma imorgon. Det var ju bra att få en ny väska men det är fortfarande väldigt mycket som ligger utanför och jag vet inte vart jag ska lägga det. Förstår ni att detta är en jobbig dag för mig?

Jag tog iaf just en paus och gick en promenad och gick sen och köpte lite frukt och en smoothie att ta med på bussen, då kändes det lite bättre igen men när jag kom hem och såg högarna med saker brevid dom fulla väskorna så försvann det goda humöret igen. Jag har även kläder på tvättställningen som ska med.



En halvmil

Jag har varit så besviken på mig själv för att min kondition blev så dålig när jag var på min lilla "semester" och igår bröt jag nästan ihop av att det gick så dåligt.
Idag bestämde jag mig för att klara hela sträckan jag fixade innan jag åkte iväg och tro det eller ej, det gick asbra!

Nu är jag på bra humör!

Nu börjar även packningen för resan till Uppsala, jag fick ännu en väska av pappa igår. Jag hoppas att det inte finns nån gräns på hur mycket packning man får ha med sig på bussen.


Snart kommer en ny design!

Eftersom jag inte är så kompis med det tekniska så är min älskade Sanna snäll och gör min blogg lite värd att titta på och jag har just fått sett den nya designen som snart anländer till min blogg och ni kommer älska den!


Keep ya head up



Shoping :)

Idag klev jag upp tidigare än jag brukar (vilken tid tänker jag inte säga för då kommer ni skratta) för att käka frukost och hinna springa en sväng innan vi skulle in till stan.
Eftersom jag hade ett uppehåll med att springa när jag for runt och roade mig så får jag mest bara ångest när jag springer nu för tiden för jag är så otroligt dålig! Jag piskade mig ändå runt 5,1an men jag var verkligen tvungen att piska mig! Innan jag åkte gick det jättelätt, förstår ni min ångest!
Jag bestämde mig idag att inte ha ett sånt uppehåll igen utan jag ska försöka springa så mkt som möjligt oavsett vart jag är (får ju se hur det går). 

Eftersom jag fick ett par glasögon gratis när jag beställde mina igår så följde Camilla med mig idag för att välja ut ett par, men eftersom det bara var dom billigaste bågarna man fick välja mellan så såg jag ju fördjävlig ut i vilket par jag än provade så tillslut tog jag bara ett par för att dom var gratis men jag kommer nog inte använda dom. Jag vill ju knappt använda dom dyra glasögonen.

Efter denna hemska upplevelse behövde jag igen lite uppmuntran så medans Camilla tog med sina barn för att kolla på leksaker eller nåt så för jag på jakt efter något att glädjas över.
Jag lyckades riktigt bra faktiskt men efter ett tag var jag tvungen att hejda mig för jag vet ju inte hur mkt pengar jag behöver när jag kommer till Uppsala sen. 
Det blev iaf två sminkborstar, ett par levisjeans på superduperasbra rea och ett par skor.

Nu har jag på känn att det blir lite myskväll med chips å grejer.

Ha en trevlig fredagkväll på er!  






Pasc och Jocke


Söta!

 


1-0 Positivt-Negativt

Dagen började med att jag cyklade till Norrbyn och hälsade på hästarna jag har saknat nu när jag har varit borta. Jag red Jocke och var beredd på att det skulle gått tillbaka lite så jag skulle behöva göra om en del saker men eftersom han är en sån ängel så kommer han ihåg allt och jag red en liten stund, helt själv till slut! Jag är otroligt stolt över det!

När jag kom hem gjorde jag mig iordning och åkte in till stan där jag beställde mina glasögon, det blev ett par svarta ray ban med plastbåge, rätt fräna men det svider ändå när jag måste slänga ut massa tusenlappar på nåt jag inte trivs med.

Efter det löste jag in checken med mina skattepengar, det var en slant som var riktigt välkommen!
Sen var det bara att handla.. Jag började med en formelsamling som drog ner mitt humör lite med tanke på att det var ungefär samma som med glasögonen så jag bestämde mig för lite uppmuntran så jag hamnade på Bik Bok där jag köpte en body, hårsnoddar och två nagellack.
Det fortsatte sen med att jag köpte nytt shampo och balsam och sedan gick jag till Make Up Store och blev sminkad.
Jag blev otroligt nöjd och kommer inte vilja tvätta ansiktet ikväll ;)
Det är bara lite tråkigt att jag inte känner nån här så jag bara satte mig på bussen och åkte hem utan att nån såg mig, jag var tänkt att lägga ut en bild här men jag fick inte till nån bra så ni får föreställa er en snygg version av Ida. 
Jag är iaf väldigt glad över tillskottet i min sminkväska.


Det börjar närma sig

Jag har börjat sortera alla mina saker jag har här för att välja ut det jag ska ha med till Uppsala, det blir nog en hel del skulle jag tro.

Jag har även skrivit upp lite saker jag ska fixa imorrn när jag ska in till stan, jag ska dit och bli sminkad av Make Up Store.

Dels ska jag ha bestämt vilka bågar jag ska ha och beställa dom, jag vill inte höra priset...

Nu håller jag på och ska boka tåg till Uppsala, jag måste bara vänta på att mamma ska ringa tillbaka för hon har lite kontakt med nån som kan hämta mig där för jag har verkligen ingen aning om vart jag ska. 

Nu känns det verkligen som att det är nära och det skrämmer mig lite, men det är samtidigt otroligt kul.

Det löser sig!

Jag har sprungit runt i stan halva dagen och fixat olika glasögonbågar som jag ska välja mellan, jag ville börja grina när jag började prova dom för det är verkligen inget för mig men det är väl som Sanna säger, bara att vänja sig.

Jag har även köpt block, både randiga, rutiga och blanka. Ett pennfodral och en bläckpenna har jag fått hem också, bläckpennan köpte jag mer för att det kändes bra än för att jag behövde den.

När jag kom hem ringde jag killen med böckerna och får dom snart skickade till mig, det kommer svida i plånboken men det kan ju inte hjälpas, ska man bli smart får man lida pin (lite dåligt rim där men det får ni ta).

Jag fick också tag på hon med lägenheten och det är bara att flytta in när jag vill :D
Det är underbart, två rum (det kan alltså bo en till i lägenheten), en köksdel och badum med tvättmaskin och inte alls så dyrt som jag hade förväntat mig.

Alltså har det löst sig en hel del idag så jag känner mig inte lika stressad nu, nu vill jag bara åka ner och börja mitt nya liv.

Back to reality

Igår kom jag tillbaka till Hörnefors efter att ha varit lite överallt i tre veckor.
Jag avslutade min "semester" med en natt hos min moffa, vi fixade godmiddag och jag tror att han var glad att få lite sällskap, det känns bra att jag tog mig tiden.

När jag kom hem väntade en hög med post, det mesta från Uppsala universitet som berättade för mig att jag börjar skolan om exakt två veckor.
Det känns en smula stressigt eftersom jag inte ens har någonstans att bo. Jag ringde mamma och hon fixade ett backupboende så jag har någonstans att sova iaf tills jag har hittat nåt eget.

Sen hann jag skicka in ansökning om studiestöd och skrev till en kille som säljer böckerna jag behöver, så han ringer jag idag.

Idag ska jag först till ica och hämta ett paket, sen till stan och kolla upp ögonen och skaffa glasögon så jag ser smart ut, köpa olika block och typ pennor å sånt, ringa nån som antagligen har ett rum att hyra (som min ängel Sanna har hittat åt mig) och efter detta vill jag försöka hinna med att åka till Norrbyn och lilla Jocke som håller på att ridas in.

Jag hoppas att stressen har lagt sig lite till ikväll.


Dålig, dålig, dålig.. :P

Ja, det är pga. att jag är så dålig på att skriva som det blev den rubriken, inget annat är dåligt, bra va?

Jag tänkte bara dra en kortis av vad de senaste veckora har bestått av:



 - Sovit fyra pers i Malins lilla golf på en parkering mitt i GBG (jag i bagaget)

 - Sett Good Charlotte, Takida och P!nk på ullevi (när Good Charlotte spelade var jag galen! och P!nk bjöd på en otrolig show)

 - Bott i barnrummet hos Malin medans hon varit duktig och jobbat.

 - Tagit årets första dopp (Malin tyckte det var pinsamt, jag tyckte bara att det var kallt)

 - Haft ett par Sex and the city-marathon.

 - Varit på yran tre dagar.

 - Fått höjdrädda Malin att åka en karusell som gick uppochner (och sett alla Thereses pengar flyga ur hennes väska vid just det skedet)

 - Stod vid staketet på Johnossi för att få en vakt hoppandes på mig och kom typ aldrig upp från folkets trampande fötter (jag trodde jag skulle dö lite) 

- Tuggade på nån grön lysslang (?) vilket gjorde att jag spottade lysgrönt ett tag (lite fränt)

 - Väglett Pernilla till oss med bokstavningen "Patrik Urvar Carlsson Karlsson" (fattar ni vilken affär vi stod vid?)

Massa roliga saker har hänt, jag kan inte berätta allt.

Nu har jag just varit ute och sprungit och märkt att den här tiden av roligheter har gett mig sämre kondis, det är kanske sånt man får ta.



RSS 2.0