Måndag

Fortfarande lika jävla kallt! Vi var ute å körde brukshäst idag å jag hade väldigt mkt kläder på mig kan jag säga, plus att jag lindade in mig i ett ländtäcke. Jag klarade mig faktiskt riktigt bra tycker jag, frös bara lite om fötterna å hade ingen känsel i händerna. Jaja, det va skoj iaf, helst å åka med Helen. Hon körde på som fan å gjorde riktigt tvära svängar, jag satt bara å skrek. Höll i mig gjorde jag också kan jag säga.
Eftermiddagslektionen va skoj, men mer kan jag inte säga för det är en hemlis ;P

Nu ska det snart komma lite folk till mig för vi ska göra klart vårat samhällsarbete, vi planerar hur Hammerdal ska va om 11 år. Riktigt fint kan jag säga, även om man inte kan tro det om Hammerdal men.
Jag har lite brådis faktiskt, så egentligen ska jag väl inte sitta här men jag kände att datorn behövde min närhet ett tag. Eller var det tvärt om?
Ja, jag måste iaf diska, städa, duscha å packa.Vi ska ju fara till Göteborg imorrn, jag, Ida å Marielle :D  Vi ska ivägå kika på Göteborg horseshow till helgen, jag längtar riktigt mkt.Plus att jag planerar att komma hem med ett par läderridstövlar å nå ridbyxor och förhoppningsvis lite mer ;P Jag har ju fått låna lite stålar av min underbara mamma så.
Jag längtar nog ändå mest till att se Roffes clinic, det kommer bli skoj :D

Näe, nu måste jag gå å göra lite nytta, jag skriver mer när jag kommer hem, på måndag :D


Alla hjärtans dag

Den här dagen gick riktigt bra tycker jag, det gick riktigt fort. Men det tråkiga är att Vegard är sjuk. Först åt han inget å hade typ 38,5 i feber. Då fick jag gå runt med han i ridhuset ett tag å sen fick han stå inne. Efter ett tag så hade han 39,2 i feber å såg ännu hängigare ut, jag tyckte så synd om han! På eftermiddagen kom iaf veterinären å gav han lite smärtstillande, kramplösande å febernedsättande. Ett tag efter det så började han äta betfor med mkt vatten, han blir lös i magen av betfor så det kommer nog sätta igång magen på han. Fredrik ska åka dit ikväll å kolla så han inte blir sämre, hoppas han blir bättre. Det är så tråkigt att se han så hängig när han brukar va en gladis. Å Fredrik är ju rolig, han sa till Vegard "Du ska veta Vegard att man dör inte när jag jobbar, du får vänta tills på måndag för då jobbar jag på travet". Jättehemskt!
Nu är jag iaf hemma å har käkat, jag har så otroligt mkt olika sorts mat hemma så det blev samma som igår, fast utan succini å sallad för det va slut och med ett stekt ägg. 
Nu ska jag ta å va duktig å diska, tvätta å dammsuga lite. Sen ska Marielle komma hit å hälsa på, vi kommer ha en jättemysig alla hjärtans kväll ;P 

Puss på alla hjärtans dag, alla <3 

Fredag den trettonde

Ja än så länge har jag inte haft nån otur vad jag vet, skulle inte förvåna mig om att det kommer snart. Bara för att jag har planerat att bara sitta inne å ta de lugge ikväll. Det kommer säkert komma nån å bomba min lägehet eller nåt, bara för att jag just har städat upp den lite.

Just nu sitter jag å lyssnar på musik (riktigt tacksam för att Sanna skickade spotify till mig!), å har just käkat. Jag drog till med lite onyttig fredagskäk, schnitzel, pommes, stekt succini å sallad. Nästan lite stolt över mig själv. Även att jag gick på ica å tänkte köpa nå gott till min mysiga hemmakväll å gissa vad jag kom ut med! Precis, en avokado. Jag måste va beroende när jag går å köper en avokado utan att ens tänker på det förrän jag kommer ut. Liksom "Vadå, köpte jag nåt nu?! Jaha en avokado.." Haha jag ska nog inte va ensam, jag blir ju psykisk av det xD

Näe, nu ska jag nog läsa veckorevyn, det blev faktiskt en så också tillsammans med avokadon.
Imorrn ska jag jobba med Malin på Vålbacken, jag skulle faktiskt vilja ha en sovis istället...

Måndag

Dagens kommentar kom från Marielle när vi hade trav "Ida, dom där massagesakerna du har i duschen är ju asskön!" Hon pratade alltså om min massagedusch, men man kan säga att alla misstolkade det.

Ja, när vi hade slutat så följde jag iaf Marielle till hennes stall å hjälpte henne :) Jag red Pegasus i ridhuset å jag fick mig en ridlektion av Marre. Hon hjälpte mig å få Pegasus å lossna lite och sen hjälpte hon mig lite med sitsen å så också, tack för att du tar dig tid <3 Fast jag är lite besviken att jag inte får rida Surre, men jag pussade lite på han iaf.

Nu ska vi försöka plugga lite å så kanske det blir en fika :)

Ståplats

Ja, lika dåligt väder idag så det va lika lite att göra även dag. Jag har iaf varit ute en liten stund i kallvädret. Jag å mamma var ute å gick en liten promenad med hästarna. Karminja vart helt till sig när hon luktade på min jacka, hon gick å slickade på den typ hela vägen. Efter ett tag kom jag på att det antagligen var för att sist jag hade den jackan på mig så var jag ju med Surre å han är ju hingst, så det kan ju förklara att det luktade intressant. Kanske ska köra lite match making där, Surre är ju en snygging så jag kanske ska presentera Karminja för honom ;P
Ja just det, jag har ju även tagit kort på Karminja idag, hon gick ju in i högdräktighet igår så, en riktig liten tjockis. Kolla in här så ser ni hur hon har växt http://fiinduus.bilddagboken.se/p/main.html?#0


Simon vet iaf vad man gör en tråkig dag med dåligt väder.


När jag sen skulle åka tillbaka till stan ikväll så försökte jag verkligen med alla medel att övertala min mamma att köra mig hela vägen till stan men ni som läste förra inlägget förstår nog att jag inte lyckades :P Jag fick alltså ta bussen från Häggenås. Inte skoj alls för först fick vi stå å frysa jättelänge för den var försenad å när den äntligen kom så fanns det ju självklart ingen plats, så jag fick stå från Häggenås till stan! Jag var irriterad när jag kom fram!
Men nu är jag iaf hemma i värmen efter att ha gått på oplogad trottoar med otroligt bra vinterskor, not ;P

Poängpoker

Eftersom det är så dåligt väder å så lite å göra så har det inte hänt så mkt spännande idag. Men jag å mamma drog iaf en poängpoker nyss. Snacka om mordisk mamma jag har ibland, hon vann även båda gångerna. Hon skrattade elakt varje gång hon vann ett spel å när hon var en poäng ifrån att vinna så sa hon bara med mordisk röst: "Ja en poäng till nu så är du rökt, flicka lilla!" Haha, nästan så att jag blev rädd för hon ;P

Men nu ska jag faktiskt hjälpa henne å göra middag, egentligen så står hon med en pistol mot mitt huvud nu och tvingar mig att skriva att jag har världens bästa mamma!

Okej okej, mamma! Du är bäst! Jag lovar! Skjut mig inteee!! SKJUUT INTEEE!!!


Haha jag är ju psykad xD 


Fredag

Nu kom äntligen fredagen jag har längtat efter ett tag nu :D Det var hur länge sen som helst jag var hos mamma sist så saknade jag henne jättemkt, så det va skönt att få komma hit nu. Det var även underbart att jag fick skjuts av Lisa till Häggenås, så jag slapp ta bussen, tack tack.


Nu när jag väl är här så har jag bara slappat. Fast jag har pluggat lite löshoppning, så helt slapp är jag inte haha ;P Jag har även varit snäll å slingat mamsens hår, riktigt fint blev det om jag får säga det själv.

Mamma här även fått en råsaftcentrifug som hon stolt visade upp. Vi gjorde juice på äpple, apelsin, clementin och vindruvor, det vart jättegott faktiskt. Fast sen var ju jag såklart tvungen att käka upp fruktköttet som vart över, det skulle jag inte ha gjort för jag vart jättejobbigt mätt.


Jag å mamma var även just ute å tog in hästarna, å jag kan bara säga det att Karminja har blivit riktigt tjock nu. Jag ska ta kort på hon imorrn så får ni kika på det på söndag när jag har lägt in det på min dator.


Nu ska jag mysa med min mamma, puss puss. 


Idag

Rätt slapp å härlig dag idag. Först hade vi mikrobiologi, där vi håller på med ett grupparbete. Jag, Lisa å Marielle skriver om svampar ;P Riktigt intressant haha. Men vi är snart klar så det vart ingen stress på den lektionen iaf. Sen hade vi engelska B å jag tycker att vi var riktigt duktiga för vi satt tyst å jobbade hela lektionen, riktigt jobbigt ;P Sen kastade vi i oss maten å ja drog till stan. När jag sen står å väntar på bussen till Frösön så ringer Marielle å vill att jag ska stanna å umgås med henne tills hon ska åka hem, klart man ställer upp hehe. Vi hade det riktigt mysigt, vi gick på stan å kikade på kläder å skor å så, tråkigt bara att man inte kan köpa nåt eftersom jag sparar till att fara till Göteborg horseshow, som är om två veckor. Men det är ju inte så hårt att spara när det är till nåt sånt man sparar så. Jag längtar verkligen jättemkt tills vi far!

Vi gick även å fikade å jag åt en bamsebiskvi, underbart gott var det. Sen for jag hem å har bara tagit det lugge resten av dagen, eller jag har faktiskt pluggat lite engelska, så lite duktig har jag varit.

Nu ska jag faktiskt ta mig en dusch å sen ska jag sätta mig i soffan å mysa med Die Hard 4,0 å en avokado :D

Puss på er <3

Kallt

Nu är det riktigt kallt, alltså det är nästan så att man fryser fast så fort man kikar ut. Man gruvade sig för att behöva gå ut tömma kärran idag på stalltjänsten.
Vi hade även löshoppning idag istället för ridning. Vi löshoppade Goldstern, ingen hoppstjärna direkt men han gjerde det riktigt bra tycker jag. Plus att det vart jag som skulle leda löshoppningen, alltså säga till alla vad vi skulle göra. Det hade jag riktigt talang för haha. Näe, vi bestämde nog det mesta tsm för jag var för velig för att kunna bestämma själv. Men jag tycker att vi skötte oss riktigt bra, fint teamwork.

När v var färdig så följde jag med Marielle till hennes stall. Jag fick ju såklart gör slavjobbet, mocka, medans hon var ute å red Ofelia.Haha, näe jag var glad att jag fick vara inne å röra mig så jag fick upp värmen lite. Men sen for vi ut å red Pegasus å Surre, jag red surre :) Han har blivit min favorit nu, den enda av dom som inte har velat få av mig. Lite roligt med tanke på att han är en treårig hingst. Det enda som inte va skoj var ju kylan, fast det funkade ju efter ett tag när man domnade bort. Det kändes som att man hade en ansiktsmask på sig för ansiktet var alldeles stelt.

RSS 2.0